A recept a Páromtól kapott Jamie Oliver- naptár januári receptje, amely elsőre megfogott engem:)
Hozzávalók: 4 közepes krumpli, 1 kisebb fej kelkáposzta, 1 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, 20 dkg chorizo kolbász, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, kevés pirospaprika, só; az alapléhez: 20 dkg csontos hús, só.
Elkészítése: A csontos hússal 1, 5 liter alaplét főzünk, a
húst kivesszük belőle. A chorizot kevés olívaolajon, pirospaprikával megszórva,
megpirítjuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A kelkáposztát
fűszálvékonyra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük
a felforrósított olívaolajon, hozzáadjuk a krumplit, felöntjük az alaplével,
puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult mixer segítségével pürésítjük,
hozzáadjuk a káposztát, puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a megpirított chorizot,
tálaláskor citromlével savanyíthatjuk, és csepegtethetünk rá a chorizo
sütésétől visszamaradt olajból.
9 megjegyzés:
Milyen jól néz ki! Szeretem az ilyen leveseket.
Erika, köszi, én is:)
Guszta nagyon! Ez nálunk is nyerő lenne:))
Mi a neve annak a káposztának? Minden esetre, ha nem is abból készült, nagyon guszta!!!
Böbe, nálam mind egy cseppig elfogyott:)
Illéskrisz, Bors and Pepper szerint (aki Portugáliában él) a neve couve portuguesa, magyarul portugál káposzta. De a kelkáposztával is finom, és nem utolsó sorban egészséges is:)
Nagyon szeretjük a leveseket, a krumplival készülteket különösen, úgyhogy nagyon tetszik a recept, viszem is! :)
Ez nagyon finom lehet... ki fogom próbálni!
Érdekes párosítás. Mindent eszünk mi is belőle (mégha a káposzta más is), mégsem főzünk levest pont ezekkel a hozzávalókkal. :)
Hankka, nagyon finom ez a leves, nem fogsz benne csalódni, s a krumpli sűríti csak a levest, így nagyon egészséges is:)
Annamari, majd szólj, hogy tetszett-e?
sedith, igen, érdekes, azt olvastam, hogy a portugálok nem használnak rántást meg ilyesmit, hanem magukkal a zöldségekkel sűrítik a leveseket, mint pl. itt is a krumplival.
Megjegyzés küldése