2013. január 25., péntek

Fahéjas keksz

Mandy blogján találtam ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy még karácsonyra szerettem volna elkészíteni, de nem került sorra, csak most a napokban. És annyira finomra sikeredett, hogy percek alatt elfogyott, és a család kereste, hogy nincs több? Mandy, köszi a receptet. Csak annyit változtattam rajta, hogy a liszt felét teljes kiőrlésűre cseréltem.
Ugyanakkor ezzel a sütivel Angi Angéla blogszülinapi játékára is szeretnék nevezni, mert azt hiszem egyik kedvencem lesz ezután ez a finomság:) Angi Angéla, boldog blogszülinapot itt is:)





Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű búzaliszt, 12, 5 dkg puha vaj, 11 dkg cukor, 1 tojás, 1 teáskanál mandarinlé, 3/4 kávéskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió, csipetnyi só. A forgatáshoz: 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál fahéj.
Elkészítése:  vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a mandarin levét, a sót és a szerencsendiót. Apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát gyúrunk. A tésztát vastagabb rúddá sodorjuk, majd felezve kisebb rudakra, majd szeletekre vágjuk. 32 darab lesz belőle. A szeletekből kis gombócokat formálunk, és megforgatjuk a cukros - fahéjas keverékben. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól távol, mert sütés közben nőni fognak, egy villa segítségével kissé ellapítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 8 - 12 perc alatt megsütjük.
Kakaóhoz, teához, kávéhoz, isteni:)

8 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De szép színük van! Nagyon guszta kekszek! Kár, hogy itthon nem annyira szereik a fahéjat...

Timea írta...

Nagyon jol neznek ki, biztos vagyok benne, hogy finomak is! A kovetkezo suteskor en is kerek szepen!!! :)

Hankka írta...

Mandarinlével még nem sütöttem kekszet, finom lehet az íze és nagyon szép a színe! :)

Monika írta...

Ránézésre ,olvasás nélkül pogácsának néztem.:) Aztán olvastam...:)Tavaly sütöttem egy hasonlót,mert van ,akinek a fahéjas a kedvence a családban.De ezt elmentem.Köszönöm!Milyen szépen villáztad!

Gerdi írta...

De szépek! Én egyből dupla adaggal indítanék, ismerve a sütifogyási mutatót:-)

Zsuzska írta...

Imádom a fahéjat, azt hiszem nagyon szeretném ezt a kekszet... :-)

Angi Angéla írta...

Kati köszi szépen! Nagyon szépek és bíztos finomak is a kekszeid! Imádom a fahéjat!

Kati írta...

Illéskrisz, köszi:) Én nagyon szeretem a fahéjat, a család is, ezen a télen pedig a kapuccsinómat is minden reggel fahéjjal ittam, iszom:)

Timi, köszike:) Következő adagot küldön neked, Kingának és Zsuzsinak:)

hannka, eredetileg vanília kivonat járt volna bele, de mivel nekem nem volt, mandarinom meg igen, hát azzal készítettem:)

Mammka, igen, ránézésre hasonlítanak a pogácsára:) Köszike, remélem ízleni fog ha kipróbálod:)

Gerdi, következőben én is dupla adagot készítek:)

Zsuzska, nekem is nagyon ízlett, alig tudtam leállítani magamat:)

Angi angéla, nincs mit:) Örvendek, hogy játszhattam:)