Mónika Váncza - projektjéből már rég kiválasztottam karácsonyra ezt a receptet, és tegnap sort is kerítettem rá. Mónikánál Citromos koszorú néven szerepel, én virág formákat készítettem belőle. Eléggé megkínlódtam vele, nem tudom mit csináltam rosszul, de sehogysem akart összeállni a tésztája, csak egy morzsolódós massza lett belőle. Ezért kissé változtattam a recepten, tettem még hozzá vajat, 1 tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt pluszba. Így végre összeállt, de nagyon nehéz volt nyújtani, nagyon masszív tésztája lett. A végeredmény viszont isteni finom, kellemesen citromos ízű, omlós süti. A fotózásra szánt darabokat a zöldparadicsom dzsememmel raktam össze, a többit csak később készítem el. Mónika, köszönöm szépen a receptet.
Úgy látaszik ezzel a sütivel nem volt könnyű dolgom, mert ma a fotózás se akart egyáltalán sikerülni, pedig egy kis napsütés is volt délben, mégis olyan sötétek lettek a fotók.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 evőkanál tejföl, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája, 7 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom lereszelt héja, dzsem az összerakáshoz, kevés porcukor a szóráshoz.
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a cukrot elvegyítjük, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt, a citromhéjat, összedolgozzuk, amíg nyújtható masszát kapunk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formával kiszúrjuk. Előmelegített sütőben csak fehérre sütjük.
A dzsemmel összeragasztjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
9 megjegyzés:
Kati, ezek gyönyörűek lettek:) Imádom a citromos ízeket, ez nagyon különleges lehet a zöldparadicsomos lekvárral:)
Nagyon szépek lettek!!!
Nem tudom mi lehetett a baj , nálam rögtön összeállt a tészta , de ügyesen megoldottad, gyönyörűek lettek:))
Egyébként egy kevés folyadékot vagy plusz lisztet mindig elbírnak ezek a receptek ,mert a tojások sem egyformák az a lényeg hogy gyúrható tésztánk legyen!
Megunhatatlan a linzer nálunk is. Zöldparadicsom dzsemről már sokat hallottam, de még nem kóstoltam.
Ennivaló szépséges virágok.
Így jártam a narancsos vánczás keksznél. Három tojás járt bele, aztán adogattam hozzá a lisztet, de végül finom lett. Ki kell tapasztalni, hogy mekkora kell legyen a tojás, és a folyadékot is.
A receptet olvasva biztosan omlós lett a tésztád és szépek a virágformák is!
Most télen elég cseles jó fotókat készíteni, legalábbis én pontosan így vagyok vele, mint te:-)
Gyönyörű lett a fotó. Szépek a virágok is de a díszek mellette különösen.
Szép kis sütikék, a fotó nemkülönben!
Izgalmasan hangzik, ezzel a lekvárral! Nyám! :D
Szépek lettek, biztos finomak is!
Megjegyzés küldése