A Blogkóstoló 6. fordulójának háziasszonya Barbi, akinek itt is köszönöm a játék lebonyolítását :) Ebben a fordulóban Kami blogja jutott nekem. Az ő blogját eddig nem ismertem, így örvendek, hogy a Blogkóstoló által megismerhettem. Sok finomság található nála, és mivel én diétázom, próbáltam egy könnyedebb desszertet választani, így készítettem el az Almás csoda desszertet, ami tényleg csoda desszert, és nagyon finom lett, a családnak is ízlett. Sütése közben igazi karácsonyi illat lengett a házban. Kami, köszönöm:)
Hozzávalók: 3 alma, 4 - 5 evőkanál xilit vagy cukor, egy maréknyi dió, 6 szegfűszeg, 3 - 4 kávéskanál fahéj, 3 - 4 nagyobb kocka csoki (nálam narancsos csoki), 1 vaníliás puding, 3 evőkanál xilit vagy cukor, fél l tej.
Elkészítés: egy hőálló edény alját megszórjuk a xilittel vagy a cukorral. Az almákat meghámozzuk, kettőbe vágjuk, a magházat kivágjuk, és a magházukkal lefele a cukorra helyezzük. Mindenikbe beleszúrunk egy szegfűszeget, megszórjuk a xilittel vagy a cukorral, utána a fahéjjal, köréje szórjuk a diót, előmelegített sütőben megsütjük.
Közben a hagyományos módon elkészítjük a pudingot, tányérba töltjük, beleállítunk egy almát, és olvasztott csokival leöntjük.
12 megjegyzés:
Finom karácsonyra hangoló desszertet választottál! :D Nyámi!
nagyon fincsi lehet.
Jól hangzik a recept! Szinte érzem a finom sült alma és szegfűszeg illatát!!:)
Jaj de guszta! Sajnálom, hogy nincs sütőnk. :D
Gusztusos desszertet választottál! És jó, hogy szólsz, mert még nekem hátravan a blogkóstolóra szánt receptem:)
Hmm, tényleg csoda finom lehet!
Nagyon jól hangzik! Érzem is azt a finom fűszeres illatot:))
Jól hangzik, finom is lehetett!
Hűűűűűű! Ezt elmentem,köszönöm! Csak finom lehet,semmi más.:)
Ezt ki fogom próbálni. Biztos...
Nagyon guszta!:)
Panna, bizony:) Köszi:)
Erika, igen:)
Marika, az is terjengett a lakásban amíg sült:)
IsaBella, ha hazajössz majd kipróbálhatod:)
Erika, köszi:) 15-ig még van időd:)
Csilla Andi, az bizony:)
Emi, az kell ilyenkor:)
HajniZoli, fincsi bizony:)
Mammka, ha ki tudod vmivel vágni a magházát, egészben is hagyhatod az almákat, úgy még szebb:)
Annamari, nem fogod megbánni:)
schnappy, köszi:)
Megjegyzés küldése