Mindkét változat nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 nagy vagy két kisebb karalábé
- 1 hagyma
- 2 - 3 sárgarépa
- só
- bors
- 1 - 2 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- kevés olaj
- 1 evőkanál liszt
- 15 - 20 dkg darált disznóhús
- 2 evőkanál rizs
- 1 tojás
- só
- bors
- fűszerpaprika
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem. A karalábét és a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, és a hagymához adva kb. 10 percig együtt párolom. Közben fűszerezem sóval borssal. 10 perc után a levest felöntöm forró vízzel.
Elkészítem a húsgombócokat is, az összes hozzávalót jól elkeverve, összedolgozva. Gombócokat formálok, és amikor a zöldségek már majdnem puhák a gombócot is a leveshez adom. Amire a zöldségek teljesen megpuhulnak, a gombóc is átfő.
A tojássárgáját csomómentesre keverem a liszttel, a tejföllel, felhígítom egy kis levessel, majd az egészet a leveshez öntöm, és le is veszem a tűzről.
10 megjegyzés:
Gyönyörű a színe!!-kérnék egy tányérral... :-)
Nagyon szeretem a levest is ,meg a húsgombócot is. Mifelénk nem nagyon lehet karalábét kapni:( Szívesen megfőzném, finom lehet!
Ez tényleg nagyon finom lehet! A színe fenomenális, gondolom házi tojás került bele!:) Sajnos a karalábét nálunk csak nyersen eszi mindenki, magamnak meg nem főzök...
Elkészítettem ma a tengergyümis spagettimet, ahogy én szoktam. Jó ötletet adtál! Talán holnap felteszem.
Tényleg csodás a színe:) Bár én is esetleg nyersen eszem meg a karalábét, de a húsgombócleveseket imádom. Kóstolásig elmennék szívesen:)
Finomem lehet a húsgombóccal. Eszembe nem jutott volna, hogy gombócokkal dúsítsam a karalábé levest. Nagyszerű!
Sokan mellőzik a karalábét , nem tudom miért az ízéért illatáért?
Mi szeretjük nagyon, a húslevest sem tudom elképzelni nélküle.
Ez a karalábé leves nagyon finom lehet,guszta a tálalás,és a húsgombóc jó ötlet!
A héten nálam is karalábé leves készült, bár a fotózást nem érte meg :)
teller - cake, szívesen megkínálnálak:)
Erika, igen olvastam nálad, hogy felétek nem nagyon van karalábé, hálistennek nálunk terem a kertben:)
Tiffanylda, nem csak a tojástól, hanem az olajon megpárolt sárgarépától is ilyen szép a színe. Igen, láttam nálad a tengeri gyümölcsös változatot:)
Emi, én is szeretem nyersen is, mint az almát, de levesnek is isteni, főleg így gombóccal.
HajniZoli, anyósomra menendőtől tanultam én is:)
Juci, én is szoktam a csorbába is tenni mikor van.
mellissina2, köszi:)
Panna, nyáron mi is gyakran készítjük.
Megjegyzés küldése