Most kivételesen, nem azt mutatom meg, hogy mit főztem, hanem, hogy miből főztem. Ezt azért teszem, mert a képeken látható alapanyagok mind - mind a szüleim veteményesében teremtek, édesanyám, édesapám, és iciri - piciri részben az én kezem munkája után. És nagyon jó érzés olyan zöldségekből, gyümölcsökből főzni, amelyért mi magunk dolgoztunk meg. Mindez a hétvégi menű alapanyaga, kivéve a csípőspaprikát, mert az ajándékozásra is került.
Íme:
13 megjegyzés:
Tényleg nagyon jó! Az embert büszkeséggel tölti el, hogy "Saját termés". Másrészt meg nyugodtabban lehet fogyasztani, mint egy multiban árult marokkói paprikát. :)))
Hát nagyon érzés lehet a sajátból főzni!
Jó,hogy van lehetőségetek nektek is saját termelésből készíteni az ételeket.
Így igaz. nagyon jó érzés.Tegnap gombázni voltunk. Vargányát szedtünk. Megsütöttem vacsira. A zöldségektől a kenyérig minden otthoni termés, készítés:)
Mennyire jó valóban ha van egy kis konyhakert amiben mindez megterem. Sok munka van vele, de meghálálja a gondoskodást, mert milyen jó csak kimegy a kertbe az ember és felszedi ami éppen kell a főzéshez!
A legjobb benne, hogy tudod, mi nincs benne! :))
Szerintem is sokkal finomabb az étel, ha saját zöldséget használunk. Ennél frissebb már nem is lehetne.
Ha tehetem én is az otthoni kertből hozott alapanyagokból főzök, az tényleg bio :)) Jó, hogy Nektek is van kertetek és van miből sütni/főzni.
Én is azon szomorkodom, itt az üres kert:( Sajnos, ha oda az egészség...
De jó is a hazai,nekünk is van egy pár dolog a kertben,és tényleg más száj ízzel eszi az ember:-)
Nem tudom mi történt, a kommentem el tünt, és nem indikátolta hogy át-e ment vagy nem.
Mindenestre nagyon sikeres kerted van, minden nagyon guszta, főleg a paprikák!
Jujj, de jó dolog a saját/szülői kertből gyűjtögetés. Nálunk idén sajna dugába fulladt a próbálkozás, gyom termett, de az ezerrel.
de azért most kimegyek, s szétnézek.
Minden elismerésem, hogy - ennyi főzés mellett - még komoly kertész is vagy! :) Mert azért a konyhakerti növényekkel is elég sokat kell foglalkozni....
Megjegyzés küldése