Most látom, hogy már ez lesz a 200. bejegyzésem, jó sok összegyült már.:)
A vinettát egy ismerős bácsitól vettük, aki kisenbb tételben termeszti, így tudtuk, hogy friss, és nem állt hetekig a piacon, a napon. Anyumék is ültettek a kertbe, de az csak most kezd termőre fordulni,reméljük, kétszer - háromszor tudunk szedni róla.
A vinettát régebb üvegbe tettük el, de mostanában a fagyasztóba kerül, így recept nemigen kell hozzá, inkább a hangulat kedvéért írom be.
26 kg vinettát sütöttünk meg anyummal tárcsalapon, majd meghámoztuk, citromsós vízbe mártottuk, hogy ne barnuljon meg, utána tiszta vízzel leöblítettük és tésztaszűrőbe tettük, hogy a leve lecsepegjen. Majd fa késsel összevágtam, és hagytam kihűlni. Ezután már csak a csomagolás következett. 20 kisebb - nagyobb csomag lett belőle.
14 megjegyzés:
Dejó! Köszi, hogy beírtad! Jó kis munka lehetett. :)
Gratulálok a 200-hoz! :)))
Ez nekem újdonság. És mire lehet használni ezt a sült padlizsánt, tölteléknek, vagy krémnek?
Jókora adagot készítettetek! Én csak a pucolás részét nem szeretem a dolognak! :)
Gratula a 200. bejegyzéshez! Kívánom, hogy legyen még nagyon sokszor ennyi
Húha:)
Nálunk is ez volt a hétvégi program. Különbség csak annyi, hogy én kemencében sütöttem:)
Nalunk is tetemes mennyiseg kerul eltevesre!!!!
Megint tanultam valamit. Köszi. :)))
Ma délután rám is ez vár!
Nekem is újdonságot írtál. Tavaly üvegben próbáltam eltenni padlizsánt télire (tartósítószer nélkül), fel is forrt az egész! Idén akkor inkább a Te módszereddel próbálkozok :))
Nagyon ugyes vagy, en is mar elraktam !
Nekem van a kertemben, napi szinten fogyasztjuk ilyenkor! Most éppen krémet készítettem, amit kenyérre kenünk. Azt viszont még nem hallottam, hogy le lehet fagyasztani, vagy eltenni...! Megírnád, hogy aztán hogy használod fel? Köszi!
Hű, ez jó munka lehetett. Mi is ma kaptunk a szüleimtől, holnap fogom sütni, bár sokkal kevesebbet. De én sajnos csak a sütőben tudom megsütni.
Nagyon szép mennyiség lett:) Nagyon szeretem a padlizsánt, de itt nem szoktam eltenni, mert télen nyáron azonos áron kapható a padlizsán. De otthon mindig tettem el, igaz üvegbe, nem is gondoltam, hogy a fagyasztóba is lehet tenni. Nagyon jó ötlet.
Csilla, köszi, szeretem az ilyen munkát.:)
Csipike, igen mi padlizsánkrémet szoktunk készíteni belőle.Itt megtalálod a receptjét, fenn van a blogomon:http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/01/majonezes-vinetta-padlizsan.html
Marika, köszi, hát igen a pucolás is eggyütjár vele.:)
bemka, de jó neked, ha van kemencétek, sok finomságot készítesz biztos benne.
Reka, nálunk bármennyi elfogyna belőle.
Petra, szívesen, nincs mit.:)
Angi Angéla, gondolom meg is lett azóta.:)
Panna, így nyugodtan elteheted, amikor kiveszed a fagyról is olyan mintha akkor sütötted volna meg.
Adela Zilahi, köszi, anyummal ketten munkálkodtunk rajta.
Tiffanylda, mi már jó pár éve így tesszük el, ahogy Pannának írtam, mikor kiveszed a fagyról is olyan mintha akkor sütötted volna. Mi padlizsánkrémet szoktunk készíteni belőle, vagy ahogy nálunk mondják majonézes vinettát, itt megtalálod a receptjét, már fenn van a blogomon:
http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/01/majonezes-vinetta-padlizsan.html
Katalin, a sütőben is jó lesz szerintem.
trollanyu, de jó nektek, ha télen is frissen tudjátok venni, itt nálunk télen egyáltalán nem lehet venni, ezért fagyasztjuk, az ízén így semmit se változtat.
Krémnek szoktam én. :)
Lehet majonézesen vagy simán.
Lila hagymát vágok bele , só, bors és kész is.
Megjegyzés küldése