2017. november 20., hétfő

Csirkés Stroganoff - leves

Különösen finom :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 40 dkg csirkemell, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 30 dkg csiperke gomba, 10 dkg laskagomba, 10 dkg széraztészta, só, bors, 2 dl tej, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, 3- 4 savanyú uborka, zöldpetrezselyem, kevés olaj.
Elkészítése:  A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellett, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, fedő alatt puhára főzzük. Amikor a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a megpirított gombát, a száraztésztát, addig főzzük együtt, míg a tészta megfő.  A lisztet rózsaszínre pirítjuk kevés olajon, felöntjük a tejjel és a tejszínnel,  a leveshez adjuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a gyufa vastagságúra vágott savanyú uborkát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.

1 megjegyzés:

Noryta írta...

Szia Kati, Christmas Cake-t csináltál már?