2017. április 19., szerda

Currys sült csirke sütőben sült spárgával, krumplival

Egy újabb spárgás recept, mert nagyon szeretjük, most zöld spárgával, egyszerűen :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg felső csirkecomb (4 db), 1póréhagyma, 4 + 4 cikk fokhagyma, 5 - 6 krumpli, 40 dkg zöld spárga, 2 teáskanál currypor, só, bors, 6 - 7 bazsalikom levél, olaj.
Elkészítése: A csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a curryporral, a forró olajon fehéredésig pirítjuk. hozzáadjuk a 4 cikk fokhagymát, és a póréhagyma felét felkarikázva, felöntjük kb 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, a spárgát szintén meghámozzuk, kettőbe törjük, a megmaradt poréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A krumplit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a megmaradt 4 cikk fokhagymát, sózzuk, megöntözzük kevés olajjal, összeforgatjuk, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, amikor a krumpli már majdnem kész, hozzáadjuk a póréhagymát, a spárgát, együtt készre pirítjuk, amikor kész megszórjuk a finomra aprított bazsalikommal.

Nincsenek megjegyzések: