2014. május 6., kedd

Gyors tojásleves

Egy nagyon, de nagyon egyszerű tojásleves rohanós napokra :)


Hozzávalók (2 személyre): 4 tojás, 2 evőkanál házi ételízesítő, 4 – 5 cikk fokhagyma, 3 – 4 evőkanál rizs, 1 babérlevél, 2 evőkanál ecet, kis csokor zöld fokhagymaszár. A rántáshoz: 3 – 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 1, 5 dl tej.
Elkészítése: Kb 1, 5 liter vizet forrni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk az ételízesítőt, a fokhagymát, a babérlevelet, a rizset, sózzuk, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Amikor a rizs megpuhult a csak gyöngyöző levesbe beleütjük a tojásokat, kavargatás nélkül hagyjuk keményre főni. Elkészítjük a rántást: a lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel és a tejjel, a leveshez adjuk, hagyjuk újraforrni, borsozzuk, és a legvégén a tűzről levéve, hogy ne fusson össze ecettel savanyítjuk, s megszórjuk a finomra aprított fokhagymaszárral.

3 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nagyon gusztán néz ki, köszönöm a receptet!

Okki írta...

Anyósomtól tanultam ezt a levest, és ő is pont így készíti. Jó, hogy eszembe juttattad, ezer éve nem ettünk.

Kati írta...

Zsófi, szívesen:) Köszi:)

Okki, akkor most elkészítheted ismét:) Köszi:)