Képzeljétek van munkám :) Köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is szorított nekem, gondolt rám :) Szakácsként dolgozom egy Patisserie Valerie nevű cukrászdában, ahol enni is lehet.
Sajnos kevés időm van főzni, de azért csak kell enni :)
Hozzávalók ( 2
személy részére): 4 tojás, 6 közepes kelbimbó, 1 sárgarépa, 1 hagyma, só, bors,
kevés olaj.
Elkészítése: A
kelbimbót megmossuk, kettőbe vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk,
a hagymát szintén meghámozzuk, csíkokra szeleteljük. A felforrósított olajon a hagymát
megpirítjuk, de vigyázunk, hogy ne égjen meg, csak enyhén karamellizálódjon,
majd hozzáadjuk a kelbimbót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, roppanósra
pirítjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, villával habosra verjük, a megpirult
zöldségekre öntjük, lefödve kb 3 percig sütjük, majd fakanál/favilla
segítségével, óvatosan megfordítjuk, hogy egyben maradjon, a másik oldalát is
kb 3 percig lefödve sütjük, majd egy tányért borítva a serpenyőre átfordítjuk,
így nem törik össze.
Megjegyzés: A
puposrántotta eredetileg egy sült szalonnával készülő erdélyi reggeli, de
ízlésünk szerint variálhatjuk a hozzávalókat. A tojást azért kell felverni,
hogy fellazuljon az állaga, és sülés közben, lefödve megemelkedjen.
9 megjegyzés:
Gratulálok a munkahelyhez!!! Sok sikert és kitartást! :) (Megnéztem a honlapját, szép helyen dolgozol.)
Gratulálok örülök hogy dolgozó nő lettél!:-)) Szeretem az ilyen egybe sütőtt finomságokat!
De jó, hogy már el is tudtál helyezkedni. És ráadásul gasztro vonalon. Azért nem irigyellek, biztosan nagyon strapás és stresszes munka. Kitartást kívánok.
Gratulálok a munkádhoz, biztosan szívesen csinálod majd!
Finom lehetett a finomság, ami készítettél :-)
Én is gratulálok, legalább olyan munkát sikerült szerezni, ami érdekel. Bár biztos, hogy nem könnyű fizikailag.
Jó ez a púpos rántotta és látom, újfent kelbimbó :-). Olvastam, hogy a britek édes kelbimbót fejlesztettek ki, hogy a gyerekek is kedveljék. Milyen rafináltak :-)
Gratulálok az új munkához, érezd jól magad benne. Biztos nagyon érdekes lehet, amellett, hogy sokat kell dolgozni.
De jóóó! És nem is akármilyen meló, hiszen a főzés nagymestere vagy!! :-) Sok sikert!
Gratulálok a munkahelyedhez!!!! Nagyon örülök!!!A hétvégén gondoltam rád,hogy írok,vajon mi lehet veled? Hurrá!
Erre is van egy Patisserie Valerie ;-) Garatulalok az új munkához!!
Megjegyzés küldése