Hozzávalók (2 személyre): 6 nagyobb krumpli (olyan fajtát
válasszunk, ami nem fő szét), 20 dkg csirkemell filé, 50 dkg spenót, 15 dkg
sajt, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hideg vízbe
tesszük, még úgy melegen meghámozzuk, kávéskanállal óvatosan lyukat vájunk a
közepébe. A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a levét
lecsepegtetjük, kissé megvagdaljuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés
olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított
fokhagymát, kevés vizet töltünk alája, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult
hozzáadjuk a spenótot, 5 percig együtt pirítjuk. Az elkészített tölteléket a
krumplikba töltjük, ráhelyezünk egy kis kocka vajat, a tetejét megszórjuk
reszelt sajttal, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben
pirosra sütjük.
7 megjegyzés:
Ez nagyon guszta! Ma este mi is spenótosat és töltöttet ettünk: töltött gomba spenótágyon. :)
Nálunk meg spenótleves volt és spenótos - fűrjtojásos krumplifészek ebédre:)
Nagyon guszta, spenótot eddig csak főzelékként ettem :-)
Hm, ez nagyon finom lehet. Csupa olyan dolgok vannak benne, amit szeretünk. Meg is jegyzem, egyszer elkészítem. :)
Hű, ezt szeretném!
Katalin, próbáld ki másképpen is, isteni levesnek, tésztával, s így krumpliba töltve is:)Köszi:)
Okki, nem fogsz csalódni benne, nagyon finom:) Köszi:)
Illéskrisz, akkor csak ki kell próbálni:) Köszi:)
Guszta nagyon, ezt én is tudnám szeretni! :)
Megjegyzés küldése