Nagyon szeretem/szeretjük a Párommal együtt a lazacot, sajnos elég ritkán tudom megengedni magamnak, hiszen nálunk nagyon drága. A szüleim nem is ettek eddig lazacot, most ők is megkósolhatták, nagyon ízlett nekik is, még apum is megkóstolta, az pedig nagy szó :)
Hozzávalók (2 személyre): 40 dkg lazacfilé, 50 dkg apró csiperkegomba, 2 hagyma, 2 dl főzőtejszín, 0, 5 dl fehérbor, 2 - 3 evőkanál frissen csavart citromlé, só, kevés olaj, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, metélőhagyma.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. A gombát megmossuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük, a megdinsztelt hagymához adva megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk. Mikor a levét elfőtte hozzáadjuk a bort, sózzuk, és addig pirítjuk, míg a bort is elfövi, ekkor hozzákeverjük a tejszínt, újraforraljuk, ha szükséges sózzuk, 1 - 2 evőkanál citromlével ízesítjük.
A lazacfilé bőrét lehúzzuk, 2 - 3 nagyobb szeletre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, és a lazacfilét picit megsózva, mindkét oldalán 1 - 2 perc alatt átsütjük, majd megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel és metélőhagymával, megöntözzük kevés citromlével.
A sült lazacszeleteket a gombaszósszal tálaljuk.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta.
Tetszik el is mentem:))
Kedvencem, nagyon klasszul készítetted el:)
Nálunk is ritkán kerül asztalra, tetszik a recept, nagyon fincsi lehet! :)
Finom lehetett! Még én sem ettem lazacot :-)
A minap elmentünk a fiammal a Nemo nevű halbisztróba. Ettünk lazacot, fogast, tintahalat, rákot és polipot roston... mennyei volt... Ez is!
Mónika, köszönöm:) Nem csak guszta, finom is volt:)
trollanyu, nekem is:) Köszi:)
Hannka, sajnos drága, egy évben egyszer - kétszer eszünk mi is csak. Köszi:)
Katalin, próbáljátok ki feltétlenül, nagyon finom:) Köszi:)
Illéskrisz, na egy olyan helyre kellene beszabaduljak én is:) Nem maradnék éhen azt hiszem:)Köszi:)
Megjegyzés küldése