2012. március 28., szerda

Aszalt paradicsomos, baconös tészta

Ma ismét egy gyors tésztát hoztam, ami nagyon egyszerű, mégis különleges az aszalt paradicsom ízétől.




Hozzávalók:
  • 30 dkg orsótészta
  • egy maréknyi olajban eltett aszalt paradicsom
  • 4 csík olajban eltett aszalt piros paprika
  • 6 - 7 kisebb szelet bacon
  • 4 - 5 szál petrezselyemzöld
  • 1 - 2 evőkanál olaj az olajban eltett paprikáról
  • sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A bacont hosszúkás csíkokra szeleteltem, pici olajon pirosra sütöttem. Az aszalt paradicsomot és paprikát kicsi kockákra vágtam, a petrezselyemzöldet felaprítottam, a sajtot lereszeltem.
A tésztát a szokásos módon kifőztem, majd összekevertem a baconnel, az aszalt paradicsommal, a paprikás olajjal, majd megszórtam a petrezselyemzölddel és a sajttal.

15 megjegyzés:

Cecilia írta...

Huuuu de megéheztem:)) Nagyon jól néz ki, biztos fincsi! Ki fogom próbálni,azzal az eltéréssel, hogy az aszalt paradicsom és paprika helyett frisset használok, mert nekem aszalt sajnos nincs, de gondolom finom lesz a frissel is:)

trollanyu írta...

Ez igazán finom és gyors tészta lehet, nagyon tetszik:) A filc műveidet és megcsodáltam, csodásak, nekem is a tojások a kedvenceim:)

Seffer Lilla írta...

Nem semmi, aszalt paradicsom, bacon...jöhet!

Édeskonyha írta...

Hmmm... ez biztosan nagyon finom volt.

Erika írta...

Aszalt paradicsom bármikor:) ezzel a tésztával is finom lehet!

4Gyerek írta...

na, álljunk meg egy szóra. Aszalt paprika? Erről írtál eddig? Mert ha igen, sikeresen átcsusszantam rajta.
N, ezt jövőre...izé, az idén kipróbálom. Mekkora ötlet.

Az, hogy finom, semmi kétség. Magában az aszalt paradicsom is olyan finom, hogy rá kell csapnom gondolatban a kezemre, nehogy nasiként végezze.

Elisabeth írta...

Nálunk majdnem minden nap valami Pasta, tészta féle van ebédre. Az aszalt paradicsom nagyon finom, pláne bacon-nel. Guszta, és finom, igazán!

Névtelen írta...

Aszalt paprikám nincs, csak paradicsom, de az szombati ebédünk már megvan, azt látom! :)

Katalin írta...

Nagyon guszta! Aszalt paradicsomot még nem is ettem :(

Panna írta...

De jó, ez egyszerű és még nagyon csábító is :D

Ibcsi írta...

Szeretnélek húsvéti játékra invitálni.Ha nem zavarlak vele nézz be hozzám.

Mesi írta...

Látom, nem én vagyok az első, aki a húsvéti menüdre kíváncsi, úgyhogy nézz be hozzám is :) http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat-jatek.html

Roza írta...

Ezt most nagyon szívesen megkóstolnám!:)

Kata, szeretnélek játékra invitálni...
Kérlek, nézzél be hozzám.

Vicuska írta...

Finom tésztás étel!

Kati írta...

Cecilia, természetesen a frissel is finom lesz, csak teljesen más ízvilág:)

Trollanyu, igen, könnyű elkészíteni:)

Lilla, sajnos már fogyófélben van az aszalt paradicsom, de nem baj, mert jöhetnek már a pesztók:)

Édeskonyha, bizony, finom volt:)

Erika, nagyon talál a tésztával:)
4Gyerek, nem az aszalt paprikáról nem írtam külön, de megemlítettem a házilag készített fűszerpaprikánál:http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/11/hazi-fuszerpaprika-orlemeny.html
Édesanyám, őszön a már ráncosabb, csúnyácskább, de még ép pirospaprikákat vékony csíkokra vágva, a sütőben alacsony hőfokon megszárítja eredetileg fűszerpaprika őrleménynek, de én egy jó maréknyit beletettem egy befőttes üvegbe, feltöltöttem olajjal, isteni fűszerolaj lett belőle, és az aszalt paprika se semmi:)

Elisabeth, mostanában nálunk is elég gyakran szerepel különféle feltétekkel, szószokkal:)

Patrícia, remélem ízlett:)

Katalin, a tavaly nyárig én sem, de ezután minden télire teszek el, mert isteni finom:)

Ibcsi, Mesi, Roza, hozom a húsvéti menüt is, köszi a meghívást:)

Vicuska, köszi:)