2014. május 18., vasárnap

Vendégposzt: Torta gesztenyepürés krémmel és rumkókusz csokigolyókkal díszítve

Ezt a tortát a lánytestvérem, Kinga sütötte a párja születésnapjára, de szeretném megmutatni Nektek, mert nagyon szépre s finomra sikerült. Kinga büszke vagyok rád, hogy ilyen ügyes vagy, hogy ilyen szép tortát készítettél, csak így tovább, légy ügyes továbbra is a konyhában :) Puszi:)
A receptet a Fb - on találta a következő linken: Szupertorta , kisebb változtatások történtek rajta csak.


Hozzávalók: a tésztához: 5 tojás, 22 dkg cukor, 2 evőkanál víz, 18 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 tasak sütőpor. 
A krémhez: 2 dl habtejszín, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg mascarpone (krémsajt), 1 tábla tortabevonó csokoládé, 6 csomag rumkókusz csokigolyó.
Elkészítése: 5 tojást szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral és 1 csomag sütőporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű formába simítjuk, előmelegített, közepesen meleg sütőben sütjük 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, három szeletre vágjuk.
2 dl felvert habtejszínből, 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük.
2 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, majd szép sorban kirakjuk lentről felfele haladva rumkókusz csokigolyókkal.
Megjegyzés: A torta bevonását a megolvasztott csokival sávosan készítsük, vagyis először kenjük be kb negyedét, helyezzük rá a golyókat, majd folytassuk a bevonást, mert ha nem hamar megköt a csokoládé. Csak vékony réteg csokit kenjünk rá, mert nehéz lesz szeletelni másként.

10 megjegyzés:

Hankka írta...

Gratulálok Kingának, nagyon-nagyon mutatós tortát sütött! :) És biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is volt! :)

Horváth Emerencia írta...

Nagyon jól néz ki, biztosan finom is volt!

Roza írta...

Gratulálok Kingának! Azon, hogy ilyen ügyes, nem csodálkozom, hiszen a testvéred!:)

Böbe írta...

Gratula Kingának! Én is lementettem ennek a tortácskának a receptjét, csak még nem jutottam el odáig, hogy el is készitsem. Nagyon finom lehet.Kati egyben itt válaszolók a kérdésedre,a Nagyi esti Gimibe jár:))

Okki írta...

Nagyon mutatós torta! :)

Katalin írta...

Gyönyörű lett, én is csak gratulálni tudok Kingának!

Jámborné Budai Mónika írta...

Gratulálok !
Gyönyörű lett a torta:))

teller-cake írta...

Azt a mindenit, ez nagyon csábító! Nagy gratula a konyhatündérnek! :)

Kinguci írta...

Köszönöm :)

Névtelen írta...

Félgömb formájú sütőformát hol sikerült beszerezned? Azt keresek égen-földön, de nem találom :(