2014. május 25., vasárnap

Tutti - frutti cobbler

Ez a cobbler tökéletesre sikeredett, az egész család megnyalta mind a tíz ujját utána :) Miért tutti - frutti? Most próbálom végleg kiüríteni a fagyasztóm gyümölcsös polcát, s többféle gyümölcsből is volt egy - egy maréknyi megmaradva, amiket szépen összeházasítottam. A tésztája tulajdonképpen egy Fahéjas keksz, ami már szerepel a blogomon, de tökéletes a cobblerhez is. Nagyon ajánlom kipróbálásra, hisz isteni finom, egészséges, gyümölcsös, és gyorsan elkészíthető.



Hozzávalók: 60 dkg gyümölcs darabolva (nálam most ribizli, áfonya, kimagozott cseresznye, meggy, szilva, kajszibarack vegyesen), 5 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál eper ízű pudingpor. A tésztához: 25 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű búzaliszt, 13 dkg puha vaj, 11 dkg cukor, 1 tojás, 1 teáskanál meggylé, 3/4 kávéskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál őrölt kardamom, csipetnyi só. A forgatáshoz: 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál fahéj.
ElkészítéseA piteformát  kivajazzuk, beleszórjuk a még fagyos gyümölcsöket. A gyümölcsöt megszórjuk  a cukor és a pudingpor keverékével. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverünk 3 - 4 evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a meggylét, a sót. Apránként beleforgatjuk a sütőporral és a kardamommal elkevert lisztet, majd az egészből tésztát gyúrunk. A tésztából közepes gombócokat formálunk, megforgatjuk a cukros - fahéjas keverékben, a tenyerünkkel kissé ellapítjuk és a gyümölcsök tetejére helyezzük. Nem baj, ha nem teríti be teljesen, mert sülés közben összenőnek. Néhány akácvirágot is szórhatunk a tetejére.Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a gyümölcs sziruposan rotyogni kezd, a tészta pedig aranybarnára sül, ez kb. 25 - 30 percet vesz igénybe. Langyosan is, hidegen is nagyon - nagyon finom.

3 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

De jól néz ki, biztosan nagyon finom lehet!

Éva írta...

Ez aztán igazi finomság! Nem is csodálkozom hogy családodnak ízlett:) Egészségükre!

Katalin írta...

Ennyiféle gyümölccsel csakis finom lehet :-)