2014. május 19., hétfő

Akácvirágos fagylalt

Végre kicsit melegebb volt a hétvégén, így hát nálunk el is kezdődött a fagyi szezon, s mivel éppen akácvirágzás van, a fagyiba (és nemcsak) is az került. Írtó finom lett :) Csak ajánlani tudom a különlegességeket kedvelőknek:) Nálunk a család hamar bekanalazta :)


Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 4 tojássárgája, 7 -8 fürt akácvirág.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk az akácvirágokat és 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sűrűségűre főzzük. Ekkor az akácvirágokat eltávolítjuk belőle, ha néhány virág benne marad nem baj. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük, és egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni (mint nekem:)) egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Micsoda különlegesség! Nagyon jól néz ki, lehet én is kipróbálom - rajongok a fagyiért :)

Unknown írta...

Köszi a receptet én is kipróbálom :)

Tálaló írta...

Jó ég,épp a napokban jutott eszembe az illatát érezve,hogy gyerekkoromban mennyi akácvirágot ettünk-vagy inkább legeltünk a fákról.
Nekem KELL egy pohár ebből a fagyiból,úgyhogy légyszíves küldjél,de gyorsan:)))

horimarika írta...

Nagyon jó! Nem semmi vagy Katám!

Katalin írta...

De finom, különleges fagyit készítettél :-)
Már nálunk is jó az idő :-)

Chef Viki írta...

Aztamindenit! Csodálatos lehet...

Zsófi írta...

Ez nem semmi, nem is hallottam még ilyen fagyiról, gratulálok!