2013. április 4., csütörtök

Kajszibarack krémleves habgaluskával

Fagyasztóürítés alkalmával készült ez a finom kis nyáridéző leves, friss kajsziból talán még finomabb lesz, de így sem megvetendő. Egyik legkedvencebb gyümölcsöm a barack, mindenféle formában nagyon szeretem, így is:)
Télen melegen, nyáron behűtve szolgáljuk fel, ha levesként nem szeretjük, ehetjük desszertként is.


Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott vagy friss kimagozott kajszibarack, 2 meghámozott alma, pici citromsó, ha a barack savanykásabb lenne 1 - 2 evőkanál cukor, 1 fahéjrúd, 3 tojásfehérje, 3 evőkanál orgonás cukor.
Elkészítése: A kajszibarackot, a meghámozott, cikkekre vágott almát megszórjuk a cukorral, a citromsóval ( a citromsó tartja meg a szép sárga színét), és kb 1 liter vízben a fahéjjal együtt főni tesszük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak a fahéjat kidobjuk, botmixer segítségével pürésítjük a levest.
 A habgaluskához a tojásfehérjéket az orgonás cukorral kemény habbá verjük, majd forró vízbe szaggatva megfőzzük. A levest a habgaluskákkal tálaljuk.

12 megjegyzés:

Éva írta...

Látványnak is nagyon szép de az íze is mennyei lehet!

Roza írta...

Kati, most gondolkodás nélkül elfogadnám!:)

María írta...

Nagyon finom lehetett és csodaszép is. Csak a citromsó és az orgonás cukor okozna gondot.

Marti Martinelli írta...

Finom lehet :)

Kati írta...

Éva, köszi, fincsi is volt:)

Roza, én meg szívesen megkínálnálak:)

Maria, köszi:) A citromsó az nálunk, mint ami nálatok a citromsav, az orgonás cukor helyett a sima cukor is tökéletes:)

Martinelli, az volt bizony, köszi:)

HajniZoli írta...

Szemnek szép, hasnak fincsi! Nekem még kompótom van, jó lenne azt felhasználni, mert nem nagyon eszik. Meg is próbálom:-)

Hankka írta...

Gyönyörű látvány, nagyon jólesik már ránézni is! :) Szeretném hidegen-melegen egyaránt! :)

sedith írta...

Elhiszem, hogy finom volt! És milyen szép a fotó! Olyan jó üde, már-már nyárias! :)
Örülök, hogy itthon volt a párod, és együtt tölthettetek egy kevés időt! :)

Kati írta...

HajniZoli, szerintem kompótból is finom lesz, nálunk az már elfogyott:) Köszi:)

Hankka, nekem is nagyon ízlett:) Köszi:)

sedith, köszi, neked külön köszi az elismerő megjegyzést a fotóról, mert tudom, hogy te szerkesztői szemmel is nézed:)
Bizony, jó volt az a pár együtt töltött nap:)

Viktória Bori írta...

Hát ha így ránézek, már csorog a nyálam! Kipróbálós lesz a nyáron!

Csilla Andi írta...

Ejha, hát most nagyon rákívántam, annyira nagyon guszta a szép sárga színével.

Kati írta...

Viktória Bori, köszi, én is kipróbálom majd nyáron is:)

Csilla Andi, köszi, bizony ez is olyan napfény színű:)