2013. február 7., csütörtök

Mazsolás kelt kuglóf

Ez egy nagyon érdekes kelt kuglóf recept, életem első kuglófja, lehet egy picit túl sütöttem, mert a héja egy kissé ropogós lett, bár nem tudom, hogy ilyennek is kell-e lennie vagy nem. A családnak kifejezetten így tetszett, szerintem még máskor is kipróbálom, másféle ízesítéssel.



 Hozzávalók: 32 dkg finomliszt, 3 tojás, 6 dkg vaj, 6 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2, 5 dl tej, 1 dkg élesztő, kevés porcukor a diszítéshez.
Elkészítése: Az élesztőt egy kávéskanál cukorral a langyos tejben megkelesztjük. A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolával elkevert lisztet, kis sót, az élesztőt, és tojások keményre felvert habját. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, meleg helyen  egy óra alatt kétszeresére kelesztjük, és alacsony lángon kb. egy óra alatt megsütjük. Tálra borítjuk, megszitáljuk porcukorral.

10 megjegyzés:

hankka írta...

Nagyon szép lett, és bár különösebben nem szeretjük a mazsolát, ebben a kelt tésztában igen finom lehet! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Elsőre tökéletes lett! Érdekes a kuglóf valahogy ritkán kerül terítékre nálam... Minden esetre nagyon guszta!!

Annamari írta...

Most arra gondoltam ezzel úgy voltál mint én ascones-szal. Hogy nem tudjuk milyennek kell lenni, de a mienk ilyen. :) nekem tetszik, biztos finom is volt!

Csilla Andi írta...

Nagyon guszta lett, azt hiszem én is kipróbálom

ingyom bingyom írta...

Ügyes vagy nagyon! Innen jónak tűnik, én is régen sütöttem, kedvet kapok hozzá mindjárt!
Üdv. Mariann!

Katalin írta...

Nagyon szép lett, nem látszik rajta hogy első sütés :) Finom lehetett mazsolával, én szeretem :) Nem hiszem hogy túlsütötted, nagyon jól néz ki. Még mindig jobb kicsit tovább sütni - az ilyen nagyobb daraboknál én is inkább tovább sütöm - mint hogy belül félig nyers maradjon :)

HajniZoli írta...

Nagyon szép! Ritkán sütök kuglófot, pedig szeretjük. A helyzet az, hogy hosszú ideig kell sütni:-)

Jámborné Budai Mónika írta...

Csodás !!!

Elisabeth írta...

A kuglófod is szépen sikerült. Én nem tudom el képzelni kelt kuglófot mazsola nélkül, és biztos vagyok hogy a család is szeretné. Nekem is van pont ilyen formáju Német kuglóf sütőm. Azt hogy elsőnek sütötted kitünő lett!

Kati írta...

hankka, köszi:) Én nagyon szeretem a mazsolát, akár magára is megeszem:) De a kuglófhoz nagyon talált.

Illéskrisz, most egy darabig nálam is pihenő listán lesz:) Hát nem tudom, hogy tökéletes volt-e, de finom volt. Köszi:)

Annamari, igen, pont úgy voltam vele ahogy mondod:)

Csilla Andi, köszi, nem fogsz csalódni benne.

Mariann:) Köszi:)

Katalin, köszi, én is arra gondoltam, hogy inkább kívül legyen kicsit sültebb, mint belül nyers.

HajniZoli, igen, időígényes az biztos:)

Mónika, köszi:)

Elisabet, köszi, hogy ellátogattál hozzám. Nagyon finom volt a mazsolával, a családnak is ízlett:) És nagyon jó ez a fajta forma, egyáltalán nem ragad bele.