2011. augusztus 1., hétfő

Zöldségek

Most kivételesen, nem azt mutatom meg, hogy mit főztem, hanem, hogy miből főztem. Ezt azért teszem, mert a képeken látható alapanyagok mind - mind a szüleim veteményesében teremtek, édesanyám, édesapám, és iciri - piciri részben az én kezem munkája után. És nagyon jó érzés olyan zöldségekből, gyümölcsökből főzni, amelyért mi magunk dolgoztunk meg. Mindez a hétvégi menű alapanyaga, kivéve a csípőspaprikát, mert az ajándékozásra is került.
Íme:




13 megjegyzés:

Petra írta...

Tényleg nagyon jó! Az embert büszkeséggel tölti el, hogy "Saját termés". Másrészt meg nyugodtabban lehet fogyasztani, mint egy multiban árult marokkói paprikát. :)))

Ottis írta...

Hát nagyon érzés lehet a sajátból főzni!

Aleda írta...

Jó,hogy van lehetőségetek nektek is saját termelésből készíteni az ételeket.

barbette írta...

Így igaz. nagyon jó érzés.Tegnap gombázni voltunk. Vargányát szedtünk. Megsütöttem vacsira. A zöldségektől a kenyérig minden otthoni termés, készítés:)

Éva írta...

Mennyire jó valóban ha van egy kis konyhakert amiben mindez megterem. Sok munka van vele, de meghálálja a gondoskodást, mert milyen jó csak kimegy a kertbe az ember és felszedi ami éppen kell a főzéshez!

Moncsi írta...

A legjobb benne, hogy tudod, mi nincs benne! :))

trollanyu írta...

Szerintem is sokkal finomabb az étel, ha saját zöldséget használunk. Ennél frissebb már nem is lehetne.

Panna írta...

Ha tehetem én is az otthoni kertből hozott alapanyagokból főzök, az tényleg bio :)) Jó, hogy Nektek is van kertetek és van miből sütni/főzni.

Roza írta...

Én is azon szomorkodom, itt az üres kert:( Sajnos, ha oda az egészség...

Ditta írta...

De jó is a hazai,nekünk is van egy pár dolog a kertben,és tényleg más száj ízzel eszi az ember:-)

Elisabeth írta...

Nem tudom mi történt, a kommentem el tünt, és nem indikátolta hogy át-e ment vagy nem.
Mindenestre nagyon sikeres kerted van, minden nagyon guszta, főleg a paprikák!

4Gyerek írta...

Jujj, de jó dolog a saját/szülői kertből gyűjtögetés. Nálunk idén sajna dugába fulladt a próbálkozás, gyom termett, de az ezerrel.

de azért most kimegyek, s szétnézek.

Kreatív konyha írta...

Minden elismerésem, hogy - ennyi főzés mellett - még komoly kertész is vagy! :) Mert azért a konyhakerti növényekkel is elég sokat kell foglalkozni....