2014. február 16., vasárnap

Fasírt anyu módra

Ezt a fasírtot édesanyám szokta készíteni nekünk, az egész család nagyon szereti :) Anyu, köszi szépen a receptet :)


Hozzávalók (5 – 6 személy részére): 1 kg darált disznóhús (se túl kövéres, se túl sovány ne legyen), 1 jó nagy szelet tejbe áztatott kenyér, 4 – 5 közepes krumpli, 1 hagyma, 2 tojás, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kiszorítjuk, szétmorzsoljuk. A krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan kiszorítjuk. A hagymát szintén lereszeljük apró lyukú reszelőn. A húst alaposan összedolgozzuk a kenyérrel, a lereszelt krumplival, hagymával, a két tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel közepes nagyságú golyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: Ez a recept édesanyám, Kádár Judit specialítása, azért is lett ez a neve.

11 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon guszták.
Soha nem raktam még a fasírtba krumplit! Felcsigáztál, muszáj kipróbálnom:))

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki. Eddig még én sem hallottam krumplival, de jó ötlet :-) Biztosan finom lesz tőle.

trollanyu írta...

Szuper fasírtokat készít anyukád:) A krumpli nekem is új, de biztosan finom:)

Hankka írta...

Nemrég én is krumplival készítettem húsgolyókat, nagyon finom volt! :) Nagyon guszták a fasírtgolyók, csipegetnék belőle szívesen! :)

Éva írta...

Nagyon tetszik. Nekem is furcsa a krumpli de kipróbálom egyszer.

Gerdi írta...

Anyósom szokott krumplit tenni a fasírtba, úgy is finom. Én mindenképpen szeretem, nagy fasírtrajongó vagyok. Számomra inkább a hagyma új, én fokhagymával szoktam ízesíteni. De nincs ellenemre, hogy így is kipróbáljam:-)

sedith írta...

Csodálkozva olvasom, mennyire új sokaknak a krumpli a fasírtba! :):O Édesanyám, mamáim - édesanyádhoz hasonlóan - sokszor tettek krumplit a fasírtba kenyér helyett vagy mellett, másabb, ropogósabb lesz az állaga tőle, és nem utolsó sorban szaporítja is a mennyiséget.
Mifelénk fokhagymával szokás ízesíteni a fasírtot, én vagyok az, aki egy időben csak hagymát tettem bele, mostanában viszont általában mindkettőt használom.

Nelli írta...

Van darált husom itthon és ki fogom próbálni krumplival. Még sosem hallottam Én sem.

Nea írta...

Én kóstoltam már krumplis fasírtot, tényleg nagyon finom, igaz készíteni még nem készítettem. Az én specialitásom az, hogy felverem habnak a tojásfehérjét, úgy keverem lazán húshoz, így könnyedebb és szaporább is lesz tőle a fasírt. Egyszer érdemes kipróbálni, hátha ízlene neked. Nagyon mutatós darabok csücsülnek a tányérodon. :)

Kati írta...

Mónika, akkor ki kell próbálni:) Köszi:)

Katalin, igen finom és nem lesz olyan száraz tőle:) Köszi:)

trollanyu, finom bizony:) Köszi:)


Hankka, ugye, hogy krumplival is finom:) Köszi:)

Éva, próbáld ki, meglátod finom:) Köszi:)

Gerdi, azért használunk mi fokhagyma helyett hagymát, mert apum nem eszi meg egyáltalán fokhagymáson, de mi már így szoktuk meg gyerekkorunk óta:) Köszi:)

sedith, igen, elsősorban azért szokták az én mamáim meg édesanyám is krumplival készíteni, mert az szaporítja is a húst, egy 5 fős családban ez sem mellékes, de mi már úgy megszoktuk így készítve a fasírtot, hogy amelyik csak húsból készül, már túl zsírosnak tűnik:) Köszi:)

Nelli, majd szólj, hogy ízlett-e: Köszi:)

Nea, nagyon jó ötletet adtál, ki is fogom próbálni egyszer, biztos szellősebb is lesz a masszája tőle:) Köszi:)

Névtelen írta...

Mit jelent, hogy a krumplit lereszeljük és alaposan kiszorítjuk? Knyomkodjuk? Éva