Reggelire, hidegtálra, de akár hideg vacsorának is kitűnő.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 1 nagy vagy 2 kisebb szikkadt bagett, 20 dkg krémsajt, 5dkg reszelt sajt, 1 kisebb piros paprika, 6 – 8 szelet szárított paradicsom, 10 dkg csirke sonka ( vagy maradék főtt/sült csirkehús), só, bors, csipetnyi fokhagymapor, kis csokor friss petrezselyemzöld.
Elkészítése: A paprikát, szárított paradicsomot, csirkesonkát apró kockákra vágjuk. A krémajtot elkeverjük a felaprított paprikával, szárított paradicsommal, csirke sonkával, a finomra aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal, fokhagymaporral, reszelt sajttal. Ha egy hosszú bagettet használunk vágjuk le a két szélét, majd vágjuk kettőbe. Egy vékony pengéjű ( filéző) éles késsel vágjuk ki a bagett bélzetét és óvatosan nyomogassuk ki.
Az így előkészített bagettet egy teáskanál segítségével töltsük meg a töltelékkel, óvatosan nyomkodjuk meg, hogy a töltelék jól összetömörüljön. A megtöltött bagettet csavarjuk műanyag fóliába, 1 – 2 órára tegyük a hűtőbe pihenni. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.
Megjegyzés: Önmagában is fogyaszthatjuk hideg reggeli vagy vacsoraként, de hidegtálak részeként is nagyon mutatós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése