Ilyen és hasonló tésztasalátákon el tudnék éldegélni egész nyáron :)
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg orzo tészta, 1 kisebb cukkini, 1 piros paprika, 1 padlizsán, 1 lilahagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál mediterán fűszerkeverék, fél citrom leve, kis csokor friss petrezselyemzöld, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, 4 – 5 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A cukkinit karikára, a meghámozott padlizsánt és a paprikát nagyobb kockákra, a hagymát szintén karikára vágjuk. Egy grillserpenyőt vagy tapadásmentes serpenyőt megkenünk olívaolajjal, kissé átforgatunk benne egy cikk fokhagymát és a zöldségeket külön – külön roppanósra sütjük. Minden adag zöldség előtt kissé megforgatunk egy cikk fokhagymát az olajon. Amikor minden elkészült, egy nagyobb salátás tálban összeforgatjuk a tésztát a grillezett zöldségekkel, megszórjuk a mediterán fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, ha úgy érezzük,hogy szükséges meglocsoljuk pici olívaolajjal, majd a citromlével. Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk.
Megjegyzés: Orzo tészta helyett más apróbb tésztafélét is használhatunk.
Önmagában salátaként is megállja a helyét, de sült húsok mellé akár köretként is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése