2025. június 11., szerda

Bangers and mash ( Avagy kolbász krumplipürével)

Semmi sem új a nap alatt, kolbász krumplipürével angolosan :) Ez akár magyar fogás is lehetne :) 

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók ( 4 személyrészére): 8 – 12 darab sertés kolbász, 80 dkg burgonya, 3 nagy vöröshagyma, só, pirospaprika, 20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 3 – 4 evőkanál vaj, fél dl tej.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hozzáadunk 2 evőkanál vajat, a tejet, burgonyatörővel habosra verjük. A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon, alacsony hőfokon karamellizáljuk, a legvégén megszórjuk a pirospaprikával. A zöldborsóhoz hozzáadjuk a 2 evőkanál vajat, sózzuk, felöntjük annyi vízzelami éppen csak ellepi, puhára főzzük, a levét hagyjuk elpárologni. A kolbászt kevés olajon ( ha szükséges kevés vizet öntünk alája) megsütjük.

A sült kolbászt a burgonyapürével, karamellizált hagymával és zöldborsóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: