Nem tudtam más címet adni ennek a receptnek, hisz ez nem egy eredeti indiai étel, inkább csak indiai stílusú, hiszen az a fűszerezése, valamint a gyümölcsök hússal való párosítása. A tejföllel pedig egy picit selymesítettem az ízén. Amióta megkóstoltam a különféle indiai fűszereket, nagyon megtetszett nekem ez a fűszeres ízvilág. Kimondottan az indiai konyhát kedvelőknek, vagy ínyenceknek ajánlom kipróbálásra. Nekem nagyon, de nagyon ízlett.
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 3 dl húsleves, kevés olaj, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál curry por vagy Garam masala (nálam most ez volt benne), 1 babérlevél, 1 alma, 5 dkg mazsola, 2 érett banán, 2 evőkanál friss citromlé, másfél evőkanál liszt, 3 - 4 evőkanál tejföl, só, petrezselyemzöld. A körethez: 1 borospohár rizs, 1 szegfűszeg, 1 kis darab fahéj, 1 kardamom mag, csipetnyi köménymag, kevés olaj, só.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a curry port, a babérlevelet, az átnyomott fokhagymát, a húslevest, 10 - 15 percig együtt pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott almát és a mazsolát, és tovább pároljuk.
Közben a csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe, kevés forró olajon megpirítjuk. Amikor a hús megpirult hozzáadjuk a fűszeres szószhoz, és még 10 percig főzzük. A banánt felkarikázzuk, megöntözzük a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és a fűszeres húshoz adjuk, 2 - 3 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A körethez: A rizset átmossuk, fél órára beáztatjuk. Kevés forró olajon megpirítunk
egy szegfűszeget, egy kardamom magot, 1 lisebb fahéj darabot, egy csipet
köményt, amíg illatozni kezdenek. Hozzáadjuk a rizset, sózzuk, feltöltjük
kétszer annyi vízzel, sózzuk, lefödve puhára pároljuk.
A banános csirkemellet a fűszeres rizzsel tálaljuk.