Ez a saláta egy újabb kedvenc nálam, nagyon finom és laktatós, s mégsem nehéz, vacsorára tökéletes.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 kisebb cukkini, 40 dkg csicseriborsó konzerv, 10 dkg feta sajt, kis csokor friss menta, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál vörösborecet, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál füstölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj, késhegynyi chilipehely.
Elkészítése: A chilipelyhet elkavarjuk az olívaolajjal, hagyjuk éllni míg a saláta elkészül.
A cukkinit felkarikázzuk, sózzuk,borsozzuk, beleforgatjuk a 2 evőkanál olajba, grillserpenyőben vagy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A lecsepegtetett csicseriborsót sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a füstölt paprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, beleforgatjuk a megmaradt 2 evőkanál olajba, forró serpenyőben megpirítjuk.
A finomra aprított mentát elkeverjük a vörösborecettel és a citromlével. A fetát nagyobb darabokra morzsoljuk. Egy salátás tálban összeforgatjuk a cukkinit, a csicseriborsót, a mentás öntetet, majd tálaláskor tetejére szórjuk a feta sajtot. Rácsurgatjuk a chilis olajat.
Megjegyzés: amikor a cukkinit sütjük, egyszerre csak egy réteget tegyünk a serpenyőbe, 2- 3 perc múlva forgassuk meg, hogy a cukkinikarikák mindkét oldala megpiruljon.
Melegen vagy hidegen egyaránt finom, sült húsok mellé köretként is adhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése