Ez a leves igazából egy nachos levesben elgondolva :) S nagyon, de nagyon finom :)
Elkészítési idő: kb. 3 óra
Hozzávalók ( 5 – 6 személy részére): Az alapléhez: 6 felső csirkecomb, kisebb darab zeller, 1 hagyma, só, 10 szem feketebors.
1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 20 dkg paradicsompüré, 40 dkg vörösbab konzerv, 30 dkg kukorica konzerv, fél teáskanál szárított oregánó, fél teáskanál őrölt kömény, ízlés szerinti chilipehely, fél teáskanál füstölt paprika, 2 – 3 evőkanál olívaolaj. A tálaláshoz: 2 avokádó, kis csokor friss koriander, 5 – 6 készen vásárolt tortilla lap,1 evőkanál olívaolaj, ízlés szerinti chili paprika.
Elkészítése: Az előkészített csirkecombokat a zellerrel, hagymával, sóval, feketeborssal kb. 2, 5 liter vízben főni tesszük, alacsony hőfokon gyöngyöztetve húslevest főzünk, leszűrjük. A húsról a bőrt eltávolítjuk, kicsontoljuk, a húst két villa segítségével megtépkedjük, félretesszük. A finomra aprított hagymát, fokhagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, megszórjuka fűszerekkel, hozzáadjuk a tépett csirkehúst, a kukoricát, a babot, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, ha szükséges még fűszerezzük, alacsony hőfokon 10- 12 perc alatt készre főzzük.
A tortilla lapokat fébe vágjuk, majd felcsíkozzuk, tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon 1 – 2 perc alatt megpirítjuk.
Frissen felszeletelt avokádóval, finomra aprított korianderrel, felkarikázott chilivel és a tortilla csíkokkal tálaljuk.
Megjegyzés: Ha szeretnénk reszelt sajtot is tálalhatunk a leveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése