2025. május 20., kedd

Csirkés, cukkinis stir - fry

Egy egyszerű és finom kínai ihletésű recept, semmi olyan nem jár bele, amit otthon ne lehetne megtalálni.

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók( 2 személy részére): 20 dkg csirkemell, 1 közepes cukkini, 10 dkg friss cukorborsó, 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, 16 dkg száraz rizstészta, 2 evőkanál kukorica keményítő, 2 dl víz, 50 ml szójaszósz, kis csokor friss koriander, só, bors.

Elkészítése: a rizstésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint forró vízzel leforrázzuk, lefödjük, általában 8 – 15 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, félretesszük. A csirkét falatnyi kockákra vágjuk. A cukkinit felkarikázzuk, a cukorborsót megpucoljuk, félbe vágjuk.

Egy tapadásmentes serpenyőben( vagy wok – serpenyőben) szerre megsütjük a hozzávalókat. Kevés olajat felforrósítunk, megfuttatunk rajta egy cikk fokhagymát ( majd eltávolítjuk), hozzáadjuk a csirkemellett, picit sózzuk, borsozzuk, a serpenyőt folyamatoan mozgatva pár perc alatt készre sütjük, félretesszük. Ugyanígy járunk el a cukkinivel és a cukorborsóval is, a zöldségeket csak épp roppanósra pirítjuk. A keményítőt csomómentesre kavarjuk a 2 dl vízzel,majd hozzáadjuk a szójaszószt, beleöntjük a serpenyőbe amelyben a hozzávalókat sütöttük, hagyjuk besűrűsödni, ha túl sűrű lenne még kis vizet vagy szójaszószt adhatunk hozzá, majd hozzáadjuk a kidegedt rizstésztát, a sült csirkemellett, a zöldségeket, folyamatosan rázogatva összemelegítjük, végül megszórjuk a finomra aprított korianderrel.

Nincsenek megjegyzések: