Egyik nagy kedvencünk amióta felfedeztük, most nyáron kimondottan üdítő vacsora. :)
Elkészítése:
A spagettit pici sóval a szokásos módon kifőzzük. Amíg a
spagetti fő elkészítjük a szószt. A felforrósított
olívaolajhoz hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a lereszelt
citromhéjat, gyorsan átforgatjuk, hozzáadjuk a citromlét, 4 – 5
evőkanállal a spagetti főzőlevéből, kissé elpárologtatjuk,
majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott surimit, fedő alatt 3
– 4 percig pároljuk, végül beleforgatjuk a spagettit. Reszelt
parmezánsajttal, finomra aprított petrezselyemzölldel megszórva
tálaljuk.
Megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint még adhatunk hozzá friss citromlevet,
csepegtethtünk rá olívaolajat, szórhatunk rá örölt borst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése