Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg magas kakaótartalmú mogyorós fekete csokoládé,
5 dl tej, 4 teáskanál barna cukor, 2
teáskanál fűszer ( fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, gyömbér, kardamom, fekete
bors), 1 dl tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 maréknyi apró mályvacukor.
Elkészítése: A
fűszereket mozsárban törjük össze apróra.
A tejszínt a cukorral verjük kemény habbé, tegyük hidegre. A tejhez
adjuk hozzá a fűszereket, forraljuk fel, 6 – 7 percig gyöngyöztessük együtt,
vigyázva, hogy ne fusson ki, adjuk hozzá a barna cukrot, végül szűrjük le,
tartsuk forrón. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, kavarjuk hozzá a
fűszeres, forró tejet, öntsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejszínhabot,
szórjuk meg az mályvacukorral, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Fűszerként téli ízvilágú teát, vagy forralt borhoz való fűszerkeveréket is
használhatunk. Apró mályvacukor híján mi
magunk is felszeletelhetünk apróra nagyobb darab mályvacukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése