Hozzávalók (2
személy részére): 2 szelet lazacfilé (kb 50 dkg), 5 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál szárított
petrezselyemzöld, bors, fokhagymás só, 2 evőkanál citromlé, kevés olaj. A
szószhoz: 1 üveg házi birsalmabefőtt, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1
csillagánizs, 1 kardamom mag, 2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: Az olívaolajat elkeverjük a sóval, fokhagymás
borssal, a lemorzsolt szárított petrezselyemzölddel, a citromlével, a
lazacszeleteket alaposan megforgatjuk benne, jól záródó dobozban 2 -3 órát a
hűtőben érleljük. A birsalmabefőtt levét leszűrjük, simára kavarjuk a liszttel,
hozzáadjuk a cukrot, a csillagánizst, a kardamomot, felforraljuk, ha szükséges
egy kevés vízzel hígitjuk, beletesszük a
birsalmát is, 2 – 3 percig eggyütt forraljuk, végül a citromlével ízesítjük. A
lazacszeleteket a felforrósított olajban
3 – 4 perc alatt mindkét oldalukon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése