Hozzávalók (5
személyre): 3 alma, 2 narancs, fél grépfrút, 2 kivi, 1 banán, 1 ananászkonzerv,
2 – 3 evőkanál citromlé, 4 – 5 evőkanál méz, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 2
dl tejföl, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál cukor.
Elkészítése:
- Előkészítjük a leveshez a gyümölcsöket: az almát, a narancsot, a grépfrútot, a kivit, a banánt.
- A gyümölcsöket, a banán kivételével meghámozzuk.
- Az ananászkonzervet leszűrjük.
- Az almát, a narancsot, a kivit kockára vágjuk, a gréprútot kifilézzük.
- Az ananász levét kb 1, 5 liter vízzel együtt főni tesszük, amikor forr, az almával kezdve néhány perc különbséggel hozzáadjuk a gyümölcsöket, legutoljára a banánt, a citromlét, a mézet, roppanósra főzzük.
- A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük a levest.
- A tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, enyhén cukros vízben kifőzzük, a levest a habgaluskákkal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Ezt most nagyon elém kívánkozik. És azok az úszó "bárányfelhők" a tetején. Csúcsszuper!
Csupa finomság van benne, és a tálalásod is szuper :-)
Nea, nekünk is nagyon ízlett:) Köszi:)
Katalin, köszi:)
Megjegyzés küldése