A recept az Erdélyi Konyha recepteskönyvek sorozatának Négy évszak gombás ételei című kötetéből való. Köszönet érte a szerzőknek.
Nem szép így túlsütve, de bevállalom, nekem se sikerül minden mindig tökéletesre. |
Hozzávalók:
- 6 tojás
- fél dl tej
- 1 dl olaj
- 5 dkg szegfűgomba(nálam sokkal több volt kb 30 dkg)
- 1 csokor petrzselyemzöld
- 2 - 3 szál újhagyma(nálam 1 kisebb hagyma)
- 4 - 5 szál zöld fokhagymaszár
- só
- bors
- fokhagymabors
Az olaj felében medinszteltem a karikára vágott hagymát. Hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet és fokhagymaszárat , addig pirítottam, amíg a petrezselyem színt eresztett. Beletettem a megtisztított, átmosott, szitában lecsepegtetett szegfűgombát, sóval, borssal, fokhagymaborssal ízesítettem, és állandó kavargatás mellett készre pirítottam. Az omlett elkészüléséig félretettem.
A tojásokat a tejjel és egy pici sóval villa segítségével felvertem. Egy serpenyőben felforrósítottam az olaj másik felét, beleöntöttem a tojást, és jól átsütöttem, én még túlságosan is jól, mert a teteje nem akart megkötni elég hamar(nekünk meg kopogott a szemünk az éhségtől és a finom illatoktól:)), ezért picit felhúztam a lángot alatta, és az alját kicsit megégette. Ezután vigyázok a sütésnél, kis lángon hosszabb ideig sütöm, türelmesen:) Hibájából tanul az ember.
Amikor átsült a közepére öntöttem a gombát, majd egy sütőlapát segítségével az omlett egyik oldalát ráhajtottam a másikra, óvatosan tányérra csúsztattam, és úgy forrón tálaltam. Házikenyeret és friss zöldséget ettünk hozzá.