Hozzávalók:
- személyenként 2 tojás
- pluszba én még tettem két fürjtojást
- 1 - 2 evőkanál tejföl
- pici só(az eredeti recept nem tartalmaz sót, de én azért picit megszórtam a tetejét)
- 3 - 4 szál petrezselyemzöld(az eredeti recept ezt sem tartalmazza, de az én szememnek kellett egy kis szín bele)
- kevés olaj vagy zsír
- tetszőlegesen sajt
A tojásokat feltörtem, a fehérjüket egy tálba öntöttem, a sárgágat a tojáshéjban hagyva pálinkáspoharakba állítottam. A fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, és óvatosan belekevertem a tejfölt.
Egy tűzálló edényt kizsíroztam, a felvert tojásfehérjét beleöntöttem, majd belehelyeztem a tojássárgákat is. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10 - 12 percig sütöttem, amíg a teteje pirulni kezdett. Nagyon szépen felemelkedett. Gyorsan kell fényképezni, mert a felfújtakhoz hasonlóan a sütőből kivéve percek alatt összeesik.
Friss zöldségekkel, kenyérrel fogyasztottam. A tetejét a sütőből kivéve megszórtam darabosra vágott sajttal, ami szépen ráolvadt.
Jó kis recept és tojás is mindig van itthon. Csak pont az volt eddig a bajom, hogy kevés tojásos receptet tudtam :)
VálaszTörlésAzt hiszem én is kipróbálom,egyszerű és gyors vacsora.
VálaszTörlésKöszi az ötletet :o)
Rózsa
Szuper kis recept és pont van itthon egy halom tojás.. :-)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett. Egészségedre! Guszta!
VálaszTörlésNagyon ötletes, tetszik a recept!
VálaszTörlésNekem is tetszik:))
VálaszTörlésNagyon jó, még soesem hallottam erről a tojásról. Nagyon jól néz ki ott a tálban, sajtot én is tennék rá mindenképpen:)
VálaszTörlésNahát, de érdekes recept! Tetszik :-)
VálaszTörlésEzt kipróbálom! :) Köszi! xxx
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, tetszik ez a recept!!
VálaszTörlésÉn még erről nem is hallottam, viszont nagyon látványos megoldás.
VálaszTörlésTényleg szép is és látvány alapján finom is lehet! Nagyon tetszetős:)
VálaszTörlésDe érdekes! Nagyon finom lehet! Mostanában nem kapok sehol fürj tojást, pedig már olyan sokszor kellett volna...
VálaszTörlésKati most ki fogsz nevetni, először úgy olvastam hogy hajában-sült tojás.:))) Végigolvasva a receptet kicsit megnyugodtam, mert azért a héjában is várakozott a sárgája. Nagyon jó recept, paradicsomsalátával eltudom képzelni, akár ebédre is.
VálaszTörlésNaqyon csábítóan hangzik!!!!:)
VálaszTörlésTényleg jó, nem ismertem,de elfogom készíteni. :-)
VálaszTörlésPanna, még van vagy három jó tojásos recept abban a könyvben lassanként hozom azokat is(remélem):)
VálaszTörlésRózsa, igen, egyszerű és mutatós, finom:)
teller - cake, akkor jöhet a próba:)
Éva, Flóra, Mónika, köszi:)
trollanyu, köszi, igen a sjt az jöhet, szépen ráolvadva:)
Chef Viki, igen, én is érdekesnek találtam:)
Noryta, nincs mit, szívesen:)
Zsuzsa, köszi:)
Csipike, igen, és még van egy másik sütési módja is, ahogy elkészítem azt is megmutatom:)
Emi, köszi, nem csak mutatós, finom is:)
Illéskrisz, nekem a fiútestvérem hozza, egyik munkatársa foglalkozik fürjtenyésztéssel. Nem drága, megfizethető szerintem, persze nem mindennap azt eszünk, de 24 db van egy dobozban, az megtart két hétig is kettőnknek. Hűtőben semmi baja nem lesz.
Gizi, de jó, na látod arra nem is gondoltam, hajában sült tojás:) Akár úgy is meg lehetne oldani:)
Marika, köszönöm:)
Ibcsi, nagyon finom:) Nem fogsz csalódni benne:)
Nagyon érdekes, nem hallottam még erről, de nagyon tetszik!! Ezt Te etted meg mind egyedül? Bár, lehet,hogy én is megbírnám simán enni... ;) Olyan nagynak tűnik ez a tál, de lehet, hogy csak a kép csal. :)
VálaszTörlés