2012. július 26., csütörtök

Raffaello házilag

A lánytesóm szülinapjára készítettük édesanyámmal ezt a sütés nélküli édességet, hogy ne kelljen begyújtani a sütőbe. Régebb esküvőkön kontyoló süteménynek készítettek ilyet nálunk. Az üzleti változatát is imádom, de ez is nagyon finom.
 A receptet ITT találtam, köszönöm szépen Ágnesnek:)



Hozzávalók:
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 35 dkg tejpor
  • 25 dkg margarin
  • dió a közepébe
  • kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A cukrot a vízzel felfőztem, amikor felfőtt hozzáadtam a margarint, és addig kavargattam amíg elolvadt. Ezután hagytam langyosra hűlni és a kókuszreszelékkel összekevert tejport beleöntöttem, és jól összedolgoztam, amíg teljesen egynemű lett. Édesanyámmal kis golyócskákat formáltunk, egy - egy dió darabot nyomtunk a közepébe, és kókuszreszelékbe forgattuk. Nagyon finom:)

18 megjegyzés:

  1. Szépek ezek a kis fehér golyók. El tudom képzelni hogy nagyon finom. Mentem is ínségesebb időkre. :)

    VálaszTörlés
  2. A nyári melegben igazán jól jön az ilyen sütés nélküli recept!
    Amúgy is nagyon szeretem a kókuszos édességeket.
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Szerinted ez kukoricatejporral is működne?
    Szerintem kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  4. Édeskonyha, köszönöm:) Mindig jól jön egy plusz recept:)

    Bebi,én is kókusz rajongó vagyok, és a meleg sütő sem hiányzik ilyenkor:)

    Patrícia, Őszintén nem tudom, mert még sosem láttam kukorica tejport, de ha úgy müködik mint a hagyományos tejpor, akkor nincs hogy ne sikerüljön. Ha elkészítetted, majd mondd el milyen lett:)

    Horváth Emerencia, szívesen:) Isten hozott a blogomon, gyere máskor is:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta a raffaelos tálcád.Én is szeretem, elég régen készítettem már.

    VálaszTörlés
  6. A bolti változatot mi is szeretjük, ki fogom próbálni ezt a házi verziót, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  7. Milyen jól néznek ki! Mentve:)

    VálaszTörlés
  8. De guszta kis "kontyoló sütemények"! Nekem is hasonló receptem van, nagyon finom! Ízre hasonlít a boltira, csak az ostya hiányzik róla.

    VálaszTörlés
  9. Most bekapnék egy párat , bütykölés közben!

    VálaszTörlés
  10. Én is nagyon szeretem a raffaellot, a kókusz meg a gyengém. :D Istenien néz ki, s valóban jó megoldás ilyen hőségben! :) Ügyesek voltatok anyukáddal. :D

    VálaszTörlés
  11. Aleda, mi most készítettük először, de nagyon rákaptunk:)

    hankka, nem pont olyan állagra mint a bolti verzió, de ízre ugyanolyan finom, ha nem finomabb:)

    Nyamm, és finomak is, nem csak szépek:)

    Verus, nagyon finom, a tejpor és a kókusz nagyon finommá teszi:)

    Gerdi, hát igen, az ostya hiányzik, de így is finom:)

    Juci, most már én is:)

    IsaBella, finom is, könnyen elkészül, a tejpor picit drágább bele, de megéri szerintem:)

    VálaszTörlés
  12. Haliho, kb. hany kis golyo keszul az adott mennyisegu hozzavalokbol? Koszi, Ed

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ed, körülbelül 40 db lesz belőle, ha ekkora méretűre formáűlod, mint a tálcán, vagyis kb. dió nagyságóra, ha kisebbre több is lesz.

      Törlés
    2. Szia Kati, koszonom a gyors valaszt :) Tovabbi szep estet! Ed

      Törlés
  13. Sziasztok! Én a recept szerint követtem el mindent, de nekem a krém nagyon folyós ragadós lett,nem tudtam formázni pedig 1 éjszak hűtöttem. Tettem bele dupla adag tejport és kókuszreszeléket is és így sem tudtam formázni. Mit ronthattam el?

    VálaszTörlés
  14. Zsuzsanna pesti, biztos, hogy csak 1 dl vizet tettél hozzá? Mert ha csak annyit, nem kellene, hogy folyós legyen. Én már sokszor elkészítettem ezt a receptet, soha nem volt probléma vele. Nem tudom mi lehetett a probléma nálad.

    VálaszTörlés