Sokféle képpen lehet bruschettát készíteni, de mi így is ( meg apróra vágott paradicsommal is) szeretjük. Nyáron nagyon sokszor készül nálunk :) A paradicsom, bazsalikom páros örök nyerő nálunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók ( 2 személy részére): 3 nagyobb szelet kovászos kenyér, 3 érett, lédús paradicsom, 12 darab szárított paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, pici só, bors, 4 - 5 evőkanál olívaolaj, friss bazsalikom, 2 – 3 teáskanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A paradicsomot vékony karikákra szeleteljük. A kenyérszeleteket kettőbe vágjuk. A fokhagymát áttörjük, elkavarjuk a sóval, borssal, olívaolajjal. A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, száraz öntöttvas serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk, ráhalmozzuk a paradicsomszeleteket, a szárított paradicsomot, a kissé felaprított bazsalikomot, megöntözzük a maradék fokhagymás olívaolajjal, megszórjuk a parmezán sajttal, azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Kovászos kenyér helyett bármelyik kedvenc kenyérfélénket használhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése