2014. július 2., szerda

Erdélyi Konyhás találkozó Nagyágon - 2014

Június 27 és 29 között ismét megtartottuk a már hagyományossá vált nyári Erdélyi Konyhás találkozónkat Nagyágon, a Corvin Kiadó igazgatójának,Varga Károlynak jóvoltából. A mostani találkozó témája a disznóvágás volt, tehát levágásra és feldolgozásra került egy sertés a hétvégén. Rengeteg finom étel készült el, amelyekből meg sem tudtam mindeniket kóstolni, már annyira tele voltam a szagokkal. Bizony most jól jönne azokból valami :)
A disznóvágás mellett még gombásztunk, eprésztünk, fűszer - és gyógynövényeket is gyűjtöttünk.
Ez a találkozó már a létszám miatt is különleges volt, hiszen harminc - harmincöt ember volt jelen, köztük nagyon sok gyerek is :)
Én egy Betyárpaprikás nevezetű ételt készítettem el, ami a visszajelzések szerint tetszett és ízlett a kollégáknak :)
És akkor jöjjenek a fotók :)

Gombászás közben.
Amit gyűjtöttünk :)
Gál Edith kolléganőmmel főzés közben.

Paprikás és borsos abált szalonna.
Szamóca és kakukkfű.
A romtemplom.
Betyárpaprikás
Sül az oldalas.
Búzavirág, csak mert szeretem és kék.
A kedvenc hétvégi sütim Fagyal Hajnalka kolléganőm kezét dícséri.

8 megjegyzés:

  1. Klassz az összes kép, jó buli lehetett :-)

    VálaszTörlés
  2. de szeretem, hogy így "összejártok"! :)Jó ételek, jó programok, jó hangulat :) Nálunk, érdekes, borsos szalonnát nem készítenek, legalábbis nem találkoztam még vele.

    VálaszTörlés
  3. Állandó "személyzetként" negyvenen voltunk, Kati, szombaton pedig még többen. :)

    Vicuska, pedig ezt a borsos szalonnát egy magyarországi valaki készítette. :) Dehát nálatok is, ahány vidék, ház, annyi szokás, nem csoda, ha te sem ismered! :)

    VálaszTörlés
  4. :) Jó volt nektek ott együtt- látom, szinte érzem is...

    VálaszTörlés
  5. Katalin, köszi, jó volt bizony :)

    Vicuska, igen, több szempontból is jó :) Hát ahogy sedith írta a borsos szalonnát egy magyarországi férfi készítette, nálunk még én sem láttam :) De finom, nekem ízlett :)
    Köszi :)

    sedith, köszi a hibaigazítást, igazad van, tényleg annyian voltunk :)

    VRJúlia, igen, mindig jók ezek a találkozók, mintha ezer éve ismernénk egymást a csapattal :)

    VálaszTörlés
  6. Én is szeretem a búzavirágot:-)
    Jó hangulatban telhetnek ezek a találkozók!

    VálaszTörlés
  7. Kati, micsoda kellemes ossze jovet nekted ott Erdelyben. Gyonyonyoru taj, es az aszalt szalonna, valami fantasztikus finom! Ezek az ossze jovetelek nagyon kellemessek! Puszillak

    VálaszTörlés
  8. Gerdi, bizony :) Köszi :)

    Elisabeth,igen, mindig jó együtt lenni a csapattal :) Köszi, puszillak én is :)

    VálaszTörlés