Ahogyan vinettát (padlizsánt) ugyanúgy cukkinit is szoktunk kikavarni majonézesen, kenyérre kenve, zöldségekkel isteni finom. Nálam most éppen egy elnőtt gömbcukkini feléből készült.
Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes cukkini, 1 kicsi hagyma, só, bors. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 szűk kávéskanál mustár, 1, 5 dl olaj.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, szűrőbe rakva alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk a vizet belőle, hagyjuk kihűlni, villával alaposan összetörjük.
A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd óvatosan csepegtetve hozzáadjuk az olajat, közben folyamatosan kavargatva majonézt készítünk. A lecsöpögtetett, kihűlt cukkinit a majonézhez kavarjuk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, behűtve tálaljuk, zöldségekkel, friss vagy pirított kenyérrel.
Köszönöm a tippet, már viszem is, mert rengeteg cukkinink van! ;)
VálaszTörlésMég nem hallottam, hogy cukkiniből is lehet ilyet készíteni, de ahogy a képeket nézem, nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlésÓ,köszönöm! Van két cukkinim,vártak a sorsukra, de ez lesz belőlük.:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet:))
VálaszTörlésSzuperjó ötlet!!!
VálaszTörlésDe jó ötlet, már vittem is! Kaptam egy tucat cukkinit. :)
VálaszTörlésJoghurttal és pici fokhagymával szoktam készíteni, nyersen, apróra reszelve. Ez is finom ötlet!!!
VálaszTörlés