2014. január 30., csütörtök

Vöröslencse krémleves

Nagy, nagy kedvencem a vöröslencse, ebben a formában is. Ilyen hideg, havas napokon nem is kell ennél finomabb:)


Hozzávalók: (4 személyre): 2 borospohár vörös lencse, 1 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl vagy natúr joghurt, só, kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük kb 1 liter meleg vízzel, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a lencse megpuhult botmixer segítségével pürésítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot.
Megjegyzés: pirított szalámi csíkokkal, reszelt sajttal tálaljuk.

10 megjegyzés:

  1. Finom lehet nagyon. Nekem is a kedvencem a vörös lencse,finomabb és sokkal hamarabb fő meg..:))

    VálaszTörlés
  2. A múlt hétvégén akartam venni vörös lencsét, de aztán vissza tettem a kosárból. Nem volt ötletem hogy mit is készítsek belőle. Nagy kár hogy nem tetted fel hamarabb ezt a levest .... de majd pótolom. :)

    VálaszTörlés
  3. Életemben nem ettem még vöröslencsét, lassan meg kellene ismernem hisz olyan finomnak néz ki a recept alapján!

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet, nagyon gusztán tálaltad! Még soha nem ettem vöröslencsét. Hasonlít az íze a hagyományoshoz?

    VálaszTörlés
  5. Kati, nagyon finomnak néz ki a vöröslencse krém levesed. Már régen vettem vörös lencsét, ki is fogom próbálni, kegközelebb! Puszillak

    VálaszTörlés
  6. Még sosem próbáltam, talán egyszer azért majd ki megkóstolom. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Egyszerűségében is nagyon-nagyon finom lehet, nagyon gusztán tálaltad! :)

    VálaszTörlés
  8. Egy kis játékra hívlak...http://csokismalna.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymastjatek.html

    VálaszTörlés
  9. Már vettem, tervbe van a főzése. Szerintem nagyon fog ízleni, mert rajongok a krémlevesekért. Guszta lett nálad!

    VálaszTörlés
  10. Böbe, akkor nem vagyok egyedül vele:) Nekem nagyon ízlik:) Köszi:)

    Okki, próbáld ki, nem fogsz csalódni benne, sőt:) Főzeléknek is isteni:)Köszi:)

    kolozsgabi, én is kb 2 éve ismerem, sokkal finomabb, mint a másik:) Próbáld ki:)

    Katalin, nem hasonlít, sokkal finomabb, picit borsos ízű, nagyon tetszik nekem:) Köszi:)

    Elisabeth, ugye hogy finom, Köszi:)

    Lilla Seffer, ezt nem érdemes kihagyni:) Próbáld ki egyszer:)

    Hankka, finom bizony:) Köszi:)

    kolozsgabi, jövök hamarosan:)

    Illéskrisz, biztos, hogy ízleni fog:) Köszi:)

    VálaszTörlés