Hozzávalók (4 személyre): 12 dkg finomszemű zabpehely, 4, 5
dl tej, 2 evőkanál méz, 10 dkg tejcsokoládé, 8 – 10 evőkanál meggylekvár.
Elkészítése: A tejet felmelegítjük. Mielőtt forr hozzáadjuk
a mézet és a zabpelyhet. Alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig kavargatjuk, amíg
besűrűsödik.
5 dkg csokoládét kis kockákra vágunk és a zabkásához
keverjük. A még meleg zabkását poharakba rétegezzük, alul a meggylekvárt, rá a
zabkását, a tetejét pedig megszórjuk a megmaradt csokoládéval.
Megjegyzés: melegen vagy langyosan tálaljuk.
Nagyon fincsi volt:D!
VálaszTörlésHmmmmmmmmmmmmmmm...
VálaszTörlésÉljen, éljen az zabpehely!!
VálaszTörlésA csoki miért egészségtelen???? Mértékkel is az?
VálaszTörlésMegtaláltam a Kós K.levelezéseiről írt könyv hírét: http://www.muvelodes.ro/index.php/Cikk?id=1302
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Még van egy kevés zabpehely itthon hétvégére kifogom próbálni!
VálaszTörlésMost mégsem állhatok neki.Az egyik pohárral...légyszi,légyszi:))
VálaszTörlésTényleg nagyon finom a csoki-meggy páros,és ennyi csokoládé még nem bűn:)
Ez annyira jól néz ki, szép a tálalásod:) A meggy-csoki tényleg verhetetlen páros:)
VálaszTörlésÉn jobban szeretem a zabkását, mint a tejbegrízt. A gyerekek is, már meg is főzik. Csokisan-meggyesen egyenesen odalennénk:-)
VálaszTörlésA csoki igenis egészséges, ha mértékkel fogyasztjuk. Nekem jöhet:-) Fincsi desszertet készítettél!
VálaszTörlésEzt én is nagyon szeretném!
VálaszTörlésPazar kelyhek! Szoktam zabkását főzni magamnak, mert csak én eszem. Csokival még nem próbáltam. Nagyon guszta!!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom...és még hozzá milyen különlegs, és mutatós is. Le vagyok maradva a kommentekkel!
VálaszTörlésAzt hiszem, van is itthon minden hozzá, kipróbálós lesz! :) Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésKinguci, ugye, ugye:) KÖszi:)
VálaszTörlésChef Viki, köszi:)
Anazar, éljen:) Köszi:)
Mammka, nem egészségtelen a jó minőségű csoki, csak nagy a kalóriaértéke:) Azt a könyvet el kell olvasnom:) Köszi:)
Éva, finom bizony:) Köszi:)
Tálaló, nem bűn, ennyi nem:) Köszi:)
trollanyu, köszi:)
Gerdi, én mindkettőt szeretem:) Köszi:)
HajniZoli, igen, a jó minőségű, magas kakaótartalmú csoki egészséges. Köszi:)
marisz57, köszi:)
Illéskrisz, csokival finomabb:) Köszi:)
Elisabeth, én pedig a válaszokkal:) Köszi:)
Hankka, köszi:)