Csombort |
Oregánó |
Kakukkfű |
Virághoz hasonló termést hozó csípőspaprika. |
Bazsalikom |
Majoránna |
Piros balkonparadicsom |
Sárga balkonparadicsom |
Apró, hegyes , piros termésű csípőspaprika. |
A még tavalyról megmaradt petrezselyem. |
Viki Svájcból kapott habanero paprikája. |
A Mammkától kapott tengerihagymából egy zöldült ki eddig. |
Zeller. |
Metélőhagyma |
Ánizs. |
Rozmaring. |
Fokhagyma. |
Lestyán. |
És a virágaim:) |
Ez igen! Nekem is vágyam egy ilyen kis saját fűszeres szekció, még kert is van hozzá, de a benti dolgok elvégzése után kintre már kevés idő marad...egyelőre egy mentabokor meg metélőhagyma árválkodik:)
VálaszTörlésMennyi mindened van! :) Ezekkel aztán igazi élvezet lesz főzni. Nálunk csak paprika van a teraszon, az szépen növöget. :)
VálaszTörlésSzépek a növényeid, jó dolog, ha valaki tud kertészkedni, mármint hogy van módja rá. Nekünk a balkonom csak virágok és kaktuszok vannak.
VálaszTörlésáááá, most a rozmaringért vagyok nem is kicsit irígy....
VálaszTörlésTegnap este akartam írni neked kommentet, de megviccelt a chaptád :(
VálaszTörlésMindig elfelejtem, hogy először az előnézetre bökjek, másként nem ismer fel a blogger, és onnantól nem enged profilt választani.
Most is kétséges lesz, hogy beenged, mert ma reggel sem ismert fel nálad.
Szóval, azt akartam kérdezni, a bazsalikom milyen fajta, és hogy ki fértek-e még ti is az erkélyre? :D
Nagyon szépek a fűszereid, és nagyon nagy a választékod.
Ügyes vagy!
Nagyon szépek a növényeid a fűszernövény és a muskátli is! Nekem konyha ablakban van pár cseréppel fűszernövény és a teraszon a Viki féle paprika ami nagyon szép már!
VálaszTörlésDe szépek a növénykéid a teraszon! Én tavaly próbálkoztam hasonlóval, de nagyon satnyácskák lettek. Igaz, nekünk van kis kertünk is, ott már valamivel nagyobb volt a siker:-)
VálaszTörlésSzia Makacska :)
VálaszTörlésIrtó szép lett a teraszod. Kicsit javítanék ! Csak a paprika magot kaptam svájcból, és nem jalapenó, hanem HABARENO !! :))) -
A habanero (magyarul havannai) a kínai paprika (Capsicum chinense) legismertebb változata, a csípős chilik egyik legfontosabb alapanyaga.
A habanerót főleg jellegzetes, trópusi gyümölcsös íze miatt kedvelik. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús. Nemcsak az USA-ban és Mexikóban használják csípős szószok készítésére, de időnként az európai konyha is elvarázsol vele egy-egy pikáns szószt. Aromája a paradicsomhoz és a trópusi gyümölcsökhöz is illik. Szárítva is árulják; ekkor használat előtt áztassuk vízbe, hogy felpuhuljon, vagy porítsuk mozsárban (de ilyenkor vigyázzunk, nehogy belélegezzük a porát). Feldolgozásához húzzunk védőkesztyűt!
Viki, ne haragudj, véletlenül írtam el, mert az este túl fáradt voltam visszakeresni a nevét. Köszi, hogy szóltál, ne tájékoztassak félre senkit.
TörlésAmúgy elolvastam még akkor nálad a jellemzőit, még el is mentettem magamnak.
Szia Kati ! Semmi gond, csak gondoltam, ha már ilyen szépek, akkor "használják" a saját nevüket :) :)
TörlésMost olvastam el, amit én először írtam, hát magamat is meg kell rójjam:) én is elírtam a nevét :) :) Én a melegre, meg a fáradtságra fogom :) HABANERO !
TörlésHú, de irigylem ezt a sok finom növénykét :) Én is ültettem cserépbe koriandert, kakukkfüvet és bazsalikomot, de sajnos megette öket egy óriási hernyó, ami meg megmaradt, a tetü lepte be. Még tanulnom kell a kertészkedést :D
VálaszTörlésMennyi szuper növénykéd van :)Jót fogsz majd főzőcskézni belőlük :)
VálaszTörlésEz komoly! Lesz mit az ételbe aprítani!
VálaszTörlésEjhhhha!!!! :)))) Áááánizs??? Szereznem kell nekem is!!
VálaszTörlésLányok, azt hiszem mindenki azért szeretne egy kis fűszeres sarkot, mert így bármikor saját kertjébe, balkonjára kilépve friss fűszerekkel főzhet. Akinek még nem sikerült az se csüggedjen, gyakorlat teszi a mestert:)
VálaszTörlésHú de szorgalmas vagy,nagyon szépek!!!!
VálaszTörlésElképzeltem, milyen gyönyörűek és buja-zöldek lettek egy hónap elteltével :) Ügyes vagy!!!
VálaszTörlés