2012. április 21., szombat

Pulykakolbászos - zöldséges rántotta a Páromtól

Az az igazság, hogy a Párom sokkal finomabb rántottát tud készíteni, mint én, ezért a hétvégék reggelijét, a ráérős rántottát mindig szívesen megsüti. Mindig azt tesz bele, ami éppen otthon található a hütőben, kamrában.
Mindig nagyon - nagyon finom lesz. Köszi Kedves itt is neked a sok finom rántottát.




Hozzávalók(most):
  • 3 kisebb szelet szalonna
  • 1 kisebb darab füstölt pulykakolbász
  • néhány karika csípőspaprika
  • kápia paprika
  • kimagozott olajbogyó
  • zöldhagyma(ami most kimaradt)
  • 6 tojás
  • kevés ételízesitő
  • bors
  • fűszerpaprika
 Elkészítés:
Először is a Párom tojásokat egy tányérban villával felverte, és hozzákavarta a karikára vágott olajbogyót. A szalonnát kockákra, a kolbászt karikákra, a paprikát csíkokra vágta.
Ezután egy serpenyőben a szalonnát megpirította, majd hozzáadta a paprikát, a kolbászt, a fűszereket, és folyamatosan kavargatva szintén megpirította őket. Mikor megpirultak ráöntötte a felvert tojást, és kavargatva kocsonyásra sütötte, mert úgy a legfinomabb. Na ezt nem tudom én elkapni soha.:)

15 megjegyzés:

  1. Ez a fajta figyelmesség mindennél többet ér!!! :) Van a főzéshez tehetsége! Kicsit gyönyörködöm még a színekben :)

    VálaszTörlés
  2. Szinte érzem a finom illatát! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Te is szerencsés vagy:) Én is... ha fáradt vagyok vagy nincs kedvem, a párom szívesen főz valamit. Nagyon kreatív tud lenni. Csak az a baj, hogy azt használja, ami a hüttőbe van, csak mindet. Én abból 2,3szor főznék:)) Mégis jólesik néha a figyelmesség!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finomnak tűnik! Látszik, hogy nagy szeretettel készítette! :)
    A kocsonyás állagot( rántottánál) nálunk is a férjem tudja cssak elérni, nekem sose jön össze! :))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kedves a párodtól ez a gesztus!!! Bizony jó gazdag, kiadós rántottát készített, és a színe csodaszép.

    VálaszTörlés
  6. Ügyes és nagyon guszta a rántotta:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, szép színes, és a tálalás sem mindennapi. Gratulálok a Párodhoz! :) Tetszik a háttered is. :)))

    VálaszTörlés
  8. Szép színes és fincsi étel:) Nagyon ügyes a párod:)

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok a párodhoz!:) Ezt a finom rántottát én is szívesen megkóstólnám.

    VálaszTörlés
  10. Nálunk is ez a helyzet! Az én párom is Százszor finomabb rántottát készít, mint én. Már gondolkodtam rajta és rájöttem azért, mert mi már rutinból főzünk, sietünk , elkapkodjuk, ők meg ráérősen, nyugodtan készítik:)))

    VálaszTörlés
  11. Jól néz ki, finom lehetett! Épp tegnap este én is rántottát készítettem, hagymával, kolbásszal, szalonnával és paprikacsíkokkal, én is szeretek sok mindent beletenni, amit éppen a hűtőszekrényben találok :)

    VálaszTörlés
  12. Ez igen!:) Nagyon ügyes a párod! Gratulálok:)

    VálaszTörlés
  13. Ó, de, jó, hogy így kényeztetnek ;)

    VálaszTörlés
  14. Irigykedem! ;D Apa a konyhában eltéved! :)) Rántotta függő vagyok, én elélnék rajta akármeddig!!! :)

    VálaszTörlés
  15. Vicuska, igen, nagyon jól esik mikor kiteszik az ember lánya elé a reggelit:)

    Éva, köszi:)

    Emi, a lényeg, hogy elkészíti:)

    Marika, akkor nem csak én vagyok így a kocsonyás álaggal:)

    Gizi, úgy szereti, hogy kiadós legyen, a szép színe a házi tojásoktól, és persze a zöldségektől van:)

    Erika, Csilla,Trollanyu, Bebi,köszönjük:)

    Babette, na látod ezen nem is gondolkodtam, igazad lehet:)

    Katalin, gazdagon is finom a rántotta:)

    Roza, köszi:)

    Panna, jó bizony:) De hát tudod, hogy van a reklámban: Mert megérdemlem:))

    Barbi, hát nem csak a férjed tévedne el a konyhában, az én édesapám is antitalentum ott:))

    VálaszTörlés