Hozzávalók:
- 1 nagyobb kacsa far-hát
- 3 - 4 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 kisebb zeller
- 1 hagyma
- tejföl ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- kevés citromlé
- néhány szál petrezselyemzöld
- 3 - 4 evőkanál olaj
- 6 közepes krumpli
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, majd a hagymára tettem a húst amíg kifehéredett. Ezután fűszereztem és felöntöttem vízzel. Amikor a leves főni kezdett hozzáadtam a karikára vágott zöldséget is, együtt puhára főztem. Amikor minden megpuhult, az evőkanál lisztet csomómentesre kavartam a tejföllel, néhány kanál levessel felhígítottam, és a leveshez öntöttem. Kevés citromlével savanyítottam, majd megszórtam petrezselyemzölddel.
Amíg a leves főtt elkészítettem a krumpligombócot is. A héjában főtt krumplit, meghámozva, még forrón áttörtem, majd miután kihűlt hozzáadtam a lisztet, a tojást, a fűszereket, a felaprított petrezselyemzöldet. Vizes kézzel kisebb gombócokat formáltam, és lobogó sós vízben kifőztem.
A gombócokat a tányérra helyeztem, a levest pedig rákanalaztam. Fog még ilyen leves készülni nálunk, az biztos.
Hűha, fincsi!!! :-)))
VálaszTörlésNagyon tartalmas és ínycsiklandóan finom levet főztél.
VálaszTörlésSzerintem is fincsi!! Nekem is lágyabb lett minap a gombócom, és nem nagyon ették, de sebaj, több maradt nekem. :DDD
VálaszTörlésNagyon fincsi leves lehet!
VálaszTörlésNagyon jol nez ki, biztos hogy fincsi!!
VálaszTörlésJuj de jó, sok levesbe főzök én is krumpligombócot, de húslevesbe még soha, ki is próbálom!
VálaszTörlésóóó..de jól néz ki!
VálaszTörlésMa meg is főzöm:))
Hű, de guszta lett! Nagyon finom lehet kacsából!
VálaszTörlésJól néz ki! Nagyon szeretjük a krumpligombócot...levesben is.
VálaszTörlésÉn tuti a gombóccal együtt kértem volna ;)
VálaszTörlésDe a kacsa hátát nem látom a levesben, vagy már olyan gyorsan elfogyott? :)
VálaszTörlésIbcsi, igen:)
VálaszTörlésMrita, köszönöm:)
Csilla, tanultam ebből, majd teszek picivel több lisztet:)
Angi Angéla, Adela Zilahi, finom bizony:)
Életünk és ételeink, én most először készítettem, de ezután többször fogok. Milyen levesekbe teszed még a krumpligombócot?
Jámborné Budai Mónika, remélem ízlett:)
Mézeskalács, finom lett kacsából is, majd szárnnyal is kipróbálom:) Köszi mégegyszer:)
Babette, most már én is szeretem:) Köszi:)
Panna, elfogytak a gombócok mind egy szálig:)
Juci, nem tettem bele, mert olyan nagy volt, hogy lelógott volna a tányérról, pedig elvágtam, de megettük azt is másodiknak, nem maradt szégyenben:)