2012. január 4., szerda

Karácsonyi menük a családban

Kicsit el vagyok maradva a karácsonyi ételek bemutatásával, és itt az egész család karácsonyi ételeiről beszélek, mert az ünnep három napján mind - mind más helyen ettünk, csak másodnapján volt nálunk a családi vacsora, ahogy arról már írtam.

Szenteste, a szüleimnél vacsoráztunk, természetesen töltött káposztát gömbeccel.



Karácsony első napján szintén a szüleimnél ebédeltünk húslevest házi laskával, főtt húst paprikás krumplival és paradicsomszósszal.





Karácsony másodnapján este nálunk volt a vacsora.


 Harmadnapján pedig nagymamámnál ebédeltünk szintén húslevest, és sült csirkehúst krumpli pürével, arról sajnos nem készítettem fotót, de kérek a tesómtól és pótolom.

Ezeket a sütiket édesanyám készítette: Mézest, Pikniket és Kókusz szeletet.



Ezeket a kalácsokat pedig Margit néni, a Párom nagymamája készítette:

18 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta minden. Érdekes a káposzta gömbőccel. Mi káposztalélevesbe szoktuk belefőzni, aztán kivesszük és a lerben pirosra pirítjuk, majd másodiknak ecetes hagymával tálaljuk. Isteni!

    VálaszTörlés
  2. Minden nagyon jól néz ki:) Érdekes, mert már sok volt az ünnepi ételekből, de már jöhetne újra. Mi az a gömbec? Úgy néz ki, mint a disznósajt, de nem hallottam még ezt a nevet.

    VálaszTörlés
  3. Sok finomságot ettetek, most bizony a főtt húst a paradicsomszósszal bevállalnám.
    Én is pont azt kérdezném mint trollanyu, mi a gömbec, mert én is disznósajtnak nézem.

    VálaszTörlés
  4. Fenséges menü..:) Azok a mákos kalácsok nagyon csábitoak...a kedvencem ...elég sokat megettem az ünnepek alatt...de most is nagyon szivesen fogyasztanák párat..:D

    VálaszTörlés
  5. Akkor nemcsak én vagyok elmaradva...;))

    VálaszTörlés
  6. Sok finomságot ettetek az ünnepek alatt. Én is a gömbecre kérdeznék rá, bár én inkább valami hurkafélének gondolom (leginkább véres hurkának), ami talán sertésgyomorba töltve készült. Persze ez csak tipp. Légyszíves világosítsál föl bennünket, hogy miből és hogyan készült :)!!

    VálaszTörlés
  7. Nyámi, Ti aztán jó sok finomságot ettetek! Ja és amíg el nem felejtem Boldog ÚJ Évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  8. Alíz, köszi, hogy elmondtad, eddig még így nem is hallottam, de hát mindig tanul az ember:)

    trollanyu, köszi, a következő bejegyzésben már olvashatod ia a gömbec leírását:)

    Gizi, nem disznósajt, köv. bejegyzésben láthatod:)

    Biró Anikó, bizony mi is megettünk egy csomó finomságot, meg is látszik:)

    mozzareli,nem bizony:)

    Mária, jól tippeltél, igen sertésgyomorba töltik, hasonló a véres hurkához:) A köv. bejegyzésben olvashatod:)

    Panna, köszönöm, viszont kívánom:)

    VálaszTörlés
  9. Húúú, nagyon ott lettem volna felétek az ünnepek alatt:)

    VálaszTörlés
  10. Engem édesanyád süteményei érdekelnek. :-)
    A receptjüket megtalálom nálad? Ha nem, megtennéd, hogy apránként megjelenteted?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Roza, én pedig szívesen láttalak volna:)

    NZS, még nincsenek fenn, de a Pikniket hamarosan felteszem, aztán sorra a többit is, csak én eddig azokból még csak a Pikniket sütöttem meg:) Örvendek, hogy tetszenek, amúgy anyum süti a legfinomabb sütiket:)

    VálaszTörlés
  12. Sok finomat ettetek az ünnepek alatt!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon finom étkek! Sorban kóstolnék...A leves egyszerűen mesés!

    VálaszTörlés
  14. Ez aranyos: "amúgy anyum süti a legfinomabb sütiket". Sőt vitatkoznék vele, mert az én anyukám is zseniálisan süt. :-) Bár ahogy öregszem és távol élek tőle, kezdem úgy érezni, hogy mindent ő tud a legfinomabban. Csak sokáig ehessem még azt, amit ő csinál.... :-)
    Várom a recepteket és mesélek, hogy nálam hogy sikerült!
    Az a süteményes tál fotó a gyerekkoromra emlékeztetett, amikor körbejártuk ünnepekkor a rokonokat és minden háziasszony különféle finomságokkal készült. Hát az volt a gyerekmennyország.... A keresztanyámnál folyton volt valami új.... De szép emlékeket ébresztettél bennem. Köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. Katalin, bizony meg is látszik a kilókon.:)

    Illéskrisz konyhája, édesanyám készíti minden évben a húslevest az ünnepekre, karácsonyra, húsvétra, én ezért nem is szoktam az ünnepeken készíteni.

    NZs,azt hiszem mindenkinek a saját édesanyja főzi , süti a legfinomabbat, bár nagymamám is ugyanoilyan finomakat főz mint anyum, persze anyum is tőle tanulta.
    Szerencsés vagyok mert volt kitől tanulnom, édesanyám, nagymamám, nagynéném, mind-mind istenien főznek. Örvendek, hogy szép emlékeket ébresztettem fel benned, köszönöm, hogy látogatod a blogom, hamarosan hozom a recepteket is, remélem addig is találsz még olvasni-, főznivalót nálam:)

    VálaszTörlés
  17. Csodás étel-, édesség sorok!!!

    VálaszTörlés