Hozzávalók: (34x23 cm-es tepsihez)
- 8 tojás sárgája
- 36 dkg cukor
- 8 evőkanál víz
- fél tasak sütőpor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó(én ezt kihagytam, mert nem szeretem kakaósan)
- 8 tojás fehérje
- 20 dkg vaj
- 1 vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
kb.15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Az alaphoz a tojássárgákat, a cukorral, a vízzel, a sütőporral simára kavarjuk. A tojások fehérjét pedig pici sóval kemény habbá verjük. majd a két masszát óvatosan összeforgatjuk a liszttel. Ezt mi mindig ketten szoktuk készíteni anyummal, hogy ne essen össze se a hab, se a tojásos rész, így egyszerre leszünk készen mindkettővel.
Amikor a lap megsült, és kihűlt egy éles késsel hosszában kettévágjuk, majd egy sütikiszuróval, vagy pohárral kerek formákat vágunk ki a sütiből párosan.
A krémhez a pudingot 3 dl tejjel és 3 kanál cukorral megfőzzük, kihűtjük, és elkeverjük a lágy margarinnal.
A krémmel összerakjuk a a sütiket, és egy késsel körbe, és a tetején is megkenjük őket, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, két újjunkkal megfogva az alján és a tetején, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
A 2012-es konyhai falinaptáramon ez a süti van a januári oldalon :) Én még nem készítettem soha, de amikor ott megláttam egyből mondtam ezt ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésHűű, de finom lehet! Ebből a mennyiségből hány db jön ki?
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Boldog új évet kívánok nektek!
VálaszTörlésNagyon szeretem a Hólabdát,a nővéremtől tanultam,de mostanában nem készítettem.Nagyon guszták,csak egy baja van,nem az én asztalomon van!
VálaszTörlésBoldog új esztendőt Kati!!
VálaszTörlésBoldog sikeres új esztendőt kívánok Nektek! :-)
VálaszTörlésNekem is kedvencem a hólabda, párat elguríthattál volna hozzám ;-)
Mi is nagyon szeretjük a hólabdát! De most, hogy nálad megláttam, tűnt fel, hogy már régen volt.
VálaszTörlésSikerekben, örömökben és egészségben bővelkedő, boldog új esztendőt kívánok!:)
VálaszTörlésA hólabda csodás!:)
Kedves Kati! Nagyon boldog új esztendőt kívánok Neked, és sok finom, új étket, amit megosztasz velünk. A kandiscukros ötletet köszönöm szépen. A hólabda nagyon finom, én is szoktam készíteni. Finom nagyon.
VálaszTörlésBoldog új évet Kati!
VálaszTörlésEzt én (mi) is nagyon szeretem, szeretjük, szoktam is sokszor készíteni, de már újra kellene kezdeni :)
VálaszTörlésBékés, Boldog, Gazdag Új Esztendőt kívánok !
Csilla, még nem láttam azt a falinaptárt, de megveszem azt hiszem:)És készítsd el nyugodtan, mert nagyon finom.
VálaszTörlésPatricia, kb. 18 darab jön ki belőle, mert azért esnek le részek mikor kivágod.
Angi Angéla, melissina2,Juci, köszi, viszont kívánom:)
csipike, marisz57, köszi, akkor már lehet is készíteni:)
Roza, köszi, viszont kívánom:)
eSKa, viszont kívánom, és köszönöm, ha esetleg kipróbálod a kandiscukrot majd írd meg, hogy sikerült:)
Anazar, viszont kívánom:)
Viki, köszi, viszonz kívánom:)
Ez Nekem is a kedvencem, nálunk is gyerekkorom óta ez az egyik karácsonyi sütink > az idén kimaradt, mert annyi másfajta volt. Viszont el lehet ezt készíteni máskor is... :)))
VálaszTörlésSzép hólabdáid lettek. :-)
Gabriella, mi is nagyon szeretjük, mert annyira téli hangulatú, természetesen más süti is jöhet mellé.
VálaszTörlésSzio!
VálaszTörlésMekkora tepsiben sütöd ezt a 8 tojásos tésztát?
Köszi :)
Eri
Kedves Eri, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de csak most vettem észre a kérdésed, a sütemény összetevői egy 34x23 cm-es tepsihez valók.
TörlésSzia Kati!
TörlésA Blogkóstolóban te lettél a párom,és ezt a receptedet választottam elkészítésre:)Szempont volt, hogy valamilyen süti legyen, mert a blogom is azokra öszpontosul :) Ezt a sütit egyébként anyukám is gyakran készíti, csak nálunk kozáksapka néven fut:) Kíváncsi vagyok, hogy sikerül a Te recepteddel :)
Tejszínhab,
VálaszTörlésszia, Isten hozott nálam:) Örvendek, hogy pont ezt a receptet választottad, mert nálunk is nagy kedvenc:) Igen hallottam, hogy kozáksapka néven is ismert a hólabda. Te nagyon gyorsan választottál:) Kíváncsian várom az eredményt.