Hozzávalók:
- 25 - 30 fürt akácvirág
- 3 l víz
- 35 - 40 dkg cukor
- csorrintásnyi ecet
- 1 citrom
- pici só
A cukrot a vízben addig kavargattam amíg elolvadott. A virágokat egy háromlitres üvegbe beletettem, ráöntöttem a cukros vizet, hozzáadtam az ecetet, a sót, a karikákra vágot citromot, és jól összekavartam. Kistányérral lefedve 2 -3 napig meleg helyen érlelem. Remélem, hogy ugyanúgy finom lesz mint a bodzából készített szörp.
Finom lett? Én imádom a bodza szörpöt, de ilyet még nem ittam...
VálaszTörlésPanna, még nem tudom milyen lett, mert még érik, de beszámolok róla.
VálaszTörlésNálunk már sajnos elvirágzott az akác. Bodzából én is készítek minden nyáron. Az egyik legfinomabb szörp szerintem.
VálaszTörlésSzia Kata! Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi újdonságot bátran kipróbálsz ;-)
VálaszTörlésVégre tudok megjegyzést írni Mozillán.
Én sem ittam még soha ilyet,de nagyon finom lehet!
VálaszTörléseSKa, igen most már nálam is elkészült a bodtaital is, de az akác is nagyon finom, már el is fogyott.
VálaszTörléscsipike, köszi, igyekszem.:)
Ditta, igen finom, jellegzetes akác íze van.
Ma szedtünk akácvirágot én is kipróbálom :o)
VálaszTörlésNálam is most érik egy üveggel, tegnap készítettem:)
Törlés