2025. május 17., szombat

Garnéla curry thai stílusban

Na, hát ez az az étel, ami egyáltalán nem erdélyi, sőt nem is magyar, de autentikus thai ételnek sem nevezhető, inkább csak fantázia étel, amit a thai konyha ihletett, mert mi nagyon szeretjük ezt a különleges konyhát, már amennyit eddig sikerült megkóstolni itt Londonban belőle.

Ennek az ételnek van egy összetevője, a thai vörös curry szósz, amit nálunk nehéz elkészíteni, mert két olyan fűszert is tartalmaz ami nálunk otthon nem igazán kapható ( a galangal és a lemongrass). Itt én is készen szoktam vásárolni a thai vörös curry szószt. Nem tudom, hogy otthon beszerezhető - e, de úgy láttam az interneten, hogy nagyobb áruházakban, keleti boltokban kapható. 

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg megtisztított garnéla, 1 zöld paprika, 1 érett mangó, 6 evőkanál olaj, só, 4 evőkanál thai vörös szósz, 4 dl kókusztej, 20 dkg rizstészta, kis csokor friss koriander. Citromkarikák a tálaláshoz. 

Elkészítése: S paprikát felszeleteljük, a mangót meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy hőálló serpenyőben 2 - 2 vőkanál olajon sorra roppanósra pirítjuk a paprikát, a mangót, a garnélát, majd ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk  a kókusztejet,hozzáadjuk a thai vörös szószt, elkavarjuk, hagyjuk újraforrni, hozzáadjuk a megsütött garnélát, paprikát, mangót, sózzuk, egészen  alacsony hőfokon 6 - 7 percig gyöngyöztetjük, végül megszórjuk a finomra aprított korianderrel.

Közben a rizstésztát forró vizzel leforázzuk, lefödve hagyjuk állni a csomagoláson jelzett ideig.

A kész garnélát a rizstésztával tálaljuk, tálaláskor adhatunk hozzá citromkarikákat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése