Na, hát ez az az étel, ami egyáltalán nem erdélyi, sőt nem is magyar, de autentikus thai ételnek sem nevezhető, inkább csak fantázia étel, amit a thai konyha ihletett, mert mi nagyon szeretjük ezt a különleges konyhát, már amennyit eddig sikerült megkóstolni itt Londonban belőle.
Ennek az ételnek van egy összetevője, a thai vörös curry szósz, amit nálunk nehéz elkészíteni, mert két olyan fűszert is tartalmaz ami nálunk otthon nem igazán kapható ( a galangal és a lemongrass). Itt én is készen szoktam vásárolni a thai vörös curry szószt. Nem tudom, hogy otthon beszerezhető - e, de úgy láttam az interneten, hogy nagyobb áruházakban, keleti boltokban kapható.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg megtisztított garnéla, 1 zöld paprika, 1 érett mangó, 6 evőkanál olaj, só, 4 evőkanál thai vörös szósz, 4 dl kókusztej, 20 dkg rizstészta, kis csokor friss koriander. Citromkarikák a tálaláshoz.
Elkészítése: S paprikát felszeleteljük, a mangót meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy hőálló serpenyőben 2 - 2 vőkanál olajon sorra roppanósra pirítjuk a paprikát, a mangót, a garnélát, majd ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a kókusztejet,hozzáadjuk a thai vörös szószt, elkavarjuk, hagyjuk újraforrni, hozzáadjuk a megsütött garnélát, paprikát, mangót, sózzuk, egészen alacsony hőfokon 6 - 7 percig gyöngyöztetjük, végül megszórjuk a finomra aprított korianderrel.
Közben a rizstésztát forró vizzel leforázzuk, lefödve hagyjuk állni a csomagoláson jelzett ideig.
A kész garnélát a rizstésztával tálaljuk, tálaláskor adhatunk hozzá citromkarikákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése