Egy egyszerű mégis nagyszerű keksz, szétomlik az ember szájában. :)
Hozzávalók:
25 dkg szoba hőmérsékletű vaj, 6 dkg cukor, 32 dkg liszt, 3
evőkanál kakaópor,2 teáskanál vanília kivonat, pici só.
Elkészítése:A
hozzávalókat egy nagyobb tálban gyors mozdulatokkal alaposan
összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, fóliába csavarjuk, 4
órát a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve 10
percig szobahőmérsékleten
tartjuk, majd óvatosan téglalap alakúra nyújtjuk, majd éles
késsel kisebb téglalapokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsiben egymástól nagy távolságra helyezzük, mert nőni fognak,
aegy villa hátával mintázzuk, 180 fokra előmelegített sütőben,
10 perc alatt készre sütjük, még melegen megszórjuk
kristálycukorral, hagyjuk kihűlni, s csak utána vesszük ki a
tepsiből, mert melegen nagyon törékenyek.
Megjegyzés:
Ha nem kimondottan téglalap alakú kekszeket szeretnénk, akkor a
következő módon járhatunk el: Az
asztal vagy gyúródeszka felületére egymásra három réteg
műanyag fóliát simítunk, a tésztát henger alakúra formázzuk a
fólián, majd a kekszszalámihoz hasonlóan szorosan a fóliába
csavarjuk. Min 4 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a fóliát
eltávolítjuk, a hengert kb fél cm átmérőjű körökké
felszeleteljük, és a fennt leírt módon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése