Hozzávalók (4
– 5 személy részére): egy csirke csontos részei, zúzája, 0, 5
kg alma, 15 szilva, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 1 kisebb szál
zellerzöld, kis csokor petrezselyemzöld. Az eresztékhez: 1 tojás,
2 evőkanál liszt, 2 dl tej. Ízlés szerint pici citromsó.
Elkészítése:
A csontos csirkehúst kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, sózzuk,
hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe
vágott paprikát. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk
a meghámozott, kockára vágott almát, a zellerzöldet, egészen
alacsony lángon főzzük. Amikor az alma is megfőtt hozzáadjuk a
szilvát, 3 – 4 percig együtt főzzük. Elkészítjük az
eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel,
felengedjük 1 dl vízzel, majd a tejjel, hőkiegyenlítéssel a
leveshez adjuk, 1 – 2 percig folyamatosan kavargatva hagyjuk
újraforrni. Végül megszórjuk a finomra aprított
petrezselyemzölddel, és ha még szükséges pici citromsóval
savanyítjuk.
Hát, ez isteni lehet! Ki fogom próbálni, ha még kapok szilvát, mert nekem már csak befőttem van, meg aszalt, meg lekvár.:)
VálaszTörlésTiffanylda, befött is jó bele, de csak a legvégén add hozzá.
VálaszTörlésFinom bizony! Nekem nem fura, Anyukám is gyakran főzött a gyümölcslevesbe húst. Szerettem! Egyszer a magam kedvéért így fogom főzni, aztán egy hétig rájárok! :-)
VálaszTörlés