Köszönöm drága Vilma mamámnak itt is :)
Hozzávalók ( 2 adaghoz vagyis 14 darabhoz): 2 tojás, 10 evőkanál olvasztott zsír, 10 evőkanál szénsavas ásványvíz, 1 tasak vaníliás cukor, kb 80 dkg liszt ( amennyit felvesz ), só. Liszt a szóráshoz. Porcukor a tálaláshoz.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kézzel alaposan kidagasztjuk, amíg könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát 14 egyenlő részre vágjuk, kis gombócokat formálunk, tenyérnyi nagyságúra kinyújtjuk, megszórjuk liszttel, felsodorjuk, csiga alakba tekerjük, ismét kinyújtjuk, bő forró olajban kisütjük.
Ez nekem inkább tűnik fánkszerűnek, mint rétesnek, biztos nagyon finom, viszem is a receptet :-)
VálaszTörlésAnikó, a sütési módja hasonló, de az állaga egyáltalán nem fánk jellegű, de nagyon finom :)
VálaszTörlésSzerintem is inkább lángos, mint rétes, de biztosan finom akármilyen néven.
VálaszTörlés